01.07.22 DI Life Science Blog

Sommerstatus med fuld fart på

Høje temperaturer, kolde drikke og hele tre etaper Tour de France i Danmark, har for alvor skudt sommeren i gang! Inden længe vil ferien og auto-svarene også indfinde sig for de fleste. Dermed rundes endnu et vigtigt halvår for life science branchen af.

Her kommer en kort gennemgang af halvåret, der er gået:

Nytårsraketterne var kun lige skudt af, da vi lancerede en stor konference om fremtidens forebyggelse sammen med Pfizer, 3F, Forsikring & Pension, HK-Privat, Pharmadanmark, Ældresagen og Københavns Kommune. Selve konferencen og alliancen bag initiativet har særligt fokus på koblingen mellem sundhed og mangel på kvalificeret arbejdskraft. Med andre ord: Kan forebyggelse og sundhedsfremme være med til at løse den demografiske udfordring, som Danmark står overfor?

Kort efter var der kick-off møde i regeringens Life Science Råd, der har flere toneangivende DI-medlemsrepræsentanter med, f.eks. Lars Rasmussen, formand for både Lundbeck og Coloplast; Kristian Villumsen, CEO for Coloplast; Mai-Britt Zocca, CEO for IO Biotech og Peter Drøidal, landechef for Novartis. DI er selv repræsenteret ved Emil Fannikke Kiær, politisk direktør i DI. Life Science Rådet har til opgave at styrke det offentlig-private samarbejde mellem sundhedsvæsenet og life science industrien. Rådet skal bl.a. understøtte implementeringen af regeringens life science strategi og komme med forslag til nye initiativer, der kan styrke sundhedsvæsenet, samt udvikling og eksport af danske sundhedsløsninger.

Den 15. marts kom regeringens længe ventede udspil til en sundhedsreform, hvor offentlig-privat samarbejde desværre glimrede ved sit fravær. Se min reaktion på reformudspillet her.

I april, kulminerede flere ugers samarbejde mellem Medicoindustrien og DI. En lastbil fyldt med donationer af medicin og medicinsk udstyr fra Radiometer, ALK, Opitek, Cortrium, Eldon Biologicals, Medical Denmark, Axel Madsen Health Care og Lohmann & Rauscher, kørte nemlig mod Ukraine og de ukrainske krigsofre. Mange medlemsvirksomheder etablerede også selv samarbejde om donationer gennem diverse nødhjælpsorganisationer og direkte kontakt med de ukrainske myndigheder. Se mere her.

Samme måned blev Simone Overby Sloth fra vores life science team, udlånt til DI’s kontor i Bruxelles, hvor hun bl.a. fik mulighed for at beskæftige sig med European Health Data Space, EU’s Pharma Strategy, MDR/IVDR implementering og styrke vores netværk i Bruxelles på sundhedsområdet. Læs mere om vores seneste internationale indsats på sundhedsområdet her. Hvis du har en EU-sag, som du gerne vil have input til eller have DI til at løfte overfor beslutningstagerne i Bruxelles, så skriv til SIOS@di.dk.

I begyndelsen af juni, lancerede DI sammen med Danske Regioner et forslag om at etablere en offentlig-privat Teknologifond for et sundere Danmark. Fonden skal være med til at transformere sundhedsvæsenet via ny teknologi og tættere samarbejder mellem sundhedsvæsenet og life science industrien.

I slutspurten op mod sommerferien, var vi godt repræsenteret på Folkemødet med debat om sundhedsreformen og et stort netværksevent med Lif, hvor over 100 deltagere fra life science industrien, repræsentanter fra sundhedsmyndigheder og sundhedsvæsen var med.

Fra Folkemødet, strøg vi direkte videre på erhvervsfremstød til Nederlandene med Kronprinsparret og flere af vores medlemmer, herunder Systematic, Netcompany, Life Science Robotics, Carecom og PDC.

Vi runder nu et hæsblæsende halvår af med Tour de Health, hvor beslutningstagere og repræsentanter fra sundhedsvæsenet fra hele verden, er i Danmark for at se Tour de France ”Grand Depart” i København og samtidigt blive inspireret af det danske sundhedsvæsen og de løsninger, som vores medlemmer har været med til at udvikle. En fantastisk markedsføring af danske sundhedsløsninger til et globalt publikum.  

Og så er det ellers tid til en velfortjent sommerferie (synes vi selv). Vi glæder os til at forsætte kampen for ”et sundere Danmark - i en sundere verden” efter ferien – rigtig god sommer derude! ☀Venlige hilsner

Peder Søgaard-Pedersen

Chef for DI Life Science
Mobil: 21286755
Mail: PESO@di.dk

Peder Søgaard-Pedersen

Peder Søgaard-Pedersen

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 3945
  • Mobil +45 2128 6755
  • E-mail peso@di.dk

Relateret indhold