08.01.21 DI Life Science Blog

Et nyt år truer

Mon ikke de fleste af os trak et lettelsens suk nytårsaften, da vi endelig kunne sige farvel til 2020, og se frem til forårets komme? Det kan derfor virke brutalt, at vi nu skal igennem endnu en hård nedlukning. Men ude i horisonten lysner det heldigvis.

Pfizer/BioNTechs vaccine er ved at blive rullet ud i hele EU og flere vacciner vil følge efter. Over 82.000 har allerede fået første stik og til februar kan vi være oppe på 100.000 vaccinationer om dagen, hvis der kan leveres doser nok. Går alt efter planen, har Lægemiddelstyrelsen vurderet at størstedelen af Danmarks voksne befolkning kan være vaccineret inden sommeren er slut.

Men det kræver at alle sejl sættes til nu. Derfor skal private virksomheder bringes i spil i indsatsen med at vaccinere befolkningen. Der er ingen tid at spilde. Myndighederne bør sætte vaccinationshjælpen i udbud, så virksomhederne kan byde på opgaven, planlægge og kvalitetssikre indsatsen allerede nu.

Det er et historisk stærkt offentlig-privat samarbejde, der ligger til grund for udviklingen af ikke bare én, men flere vacciner mod COVID-19, på under ét år. Tilsvarende var det et stærkt offentlig-privat samarbejde, der sikrede de nødvendige forsyninger af værnemidler og COVID-test under den første nedlukning i foråret. Og det er et stærkt offentlig-privat samarbejde, der nu skal sikre 100.000 daglige hurtigtest frem til udgangen af april med regeringen og regionernes seneste udbud.

Derfor skal den offentlig-private muskel selvfølgelig også bringes i spil, når det gælder udrulningen af vaccinationer i Danmark. Det handler først og fremmest om at redde menneskeliv - og dernæst om at holde hånden under dansk erhvervsliv og de knap 2 millioner private arbejdspladser, som den seneste nedlukning har store konsekvenser for.

Venlige hilsner

Peder Søgaard-Pedersen

Chef for DI Life Science
Mobil: 21286755
Mail: PESO@di.dk

Peder Søgaard-Pedersen

Peder Søgaard-Pedersen

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 3945
  • Mobil +45 2128 6755
  • E-mail peso@di.dk