Mærkesager

Tre politiske områder adresseres som DI Produktions politiske mærkesager: den grønne omstilling, mangel på arbejdskraft og gode rammer for digitalisering og automatisering.

Stærk produktionstradition midt i en brydningstid

Produktionsvirksomhederne har i generationer været en af krumtapperne i dansk erhvervsliv. Arnested for teknologisk udvikling, for produktivitetsforbedringer, for eksporteventyr og ikke mindst for en uvurderlig værdiskabelse i form af vækst- og jobskabelse.

Her har banebrydende teknologispring set dagens lys for senere at gøre en forskel i hele verden. Her har danskere i generationer fundet fællesskab i arbejdspladsen. Her har unge stået i lære og dygtiggjort sig. Og her har globaliseringen både stillet krav om konkurrencekraft og åbnet nye, spændende døre.

Produktionsvirksomhederne bærer således både på en stærk tradition og historie, samtidig med at nytænkning, omstilling og innovation i den grad også udspringer af produktionsvirksomhederne.

Sådan er det heldigvis stadigvæk. Dansk produktionstradition er stærk.

Samtidig står vi midt i en brydningstid og også i en usikker tid, der stiller nye krav til både virksomhederne og til de politiske rammer, som virksomhederne agerer indenfor.

Det arbejder vi for

 1. 1

  Grøn omstilling

  DI ønsker en ambitiøs grøn skattereform, der går hånd i hånd med massive investeringer i den grønne omstilling, ligesom det skal være lettere at afsætte sine bæredygtigt fremstillede produkter til den offentlige sektor.

 2. 2

  Arbejdskraft i verdensklasse

  DI ønsker at ændre de unges udgangspunkt til at være jobparate, at lette sagsbehandlingen ved modtagelsen af nye, internationale medarbejdere betragteligt samt at sætte teknologiforståelse på skoleskemaet i folkeskolen og indføre praksisrettede studieretninger i gymnasiet.

 3. 3

  Digitalisering og automatisering

  DI ønsker en stærkere digital infrastruktur samt at fradraget for forskning og udvikling gøres permanent.

Sisse Stendorf Meier

Sisse Stendorf Meier

Konsulent

Freja Frigast Rasmussen

Freja Frigast Rasmussen

Konsulent