12.08.21 DI Produktion Nyheder

Industriens eksportordrer ligger på det højeste i syv år

Der er fuld fart på eksporten | De tre nominerede til DIRA Teknologiprisen 2021 | Ugens virksomhed: Hasle Refractories A/S

 

Der er fuld fart på eksporten 
Eksporten er steget i seks af de syv seneste måneder, og der er ikke udsigt til at det stopper foreløbig”, siger Allan Sørensen, cheføkonom i Dansk Industri. Nye tal fra Danmarks Statistik viser at eksporten steg med 2,3 procent i maj. Der var fremgang i både eksporten af varer og tjenester, og eksporten ligger i årets første fem måneder 5,6 procent højere end i starten af 2020. Hør mere her:

De tre nominerede til DIRA Teknologiprisen 2021
Juryen til DIRA Teknologiprisen 2021 har nu udpeget de tre teknologier, der i år er nomineret til prisen, der hædrer et nyt og unikt produkt. De tre nominerede er: Flow Robotics med sin pipetteringsrobot Flowbot ONE.Odico med robotten Cut’N Move, der kan overtage meget tunge arbejdsprocesser som at snitte i store fliser. OnRobot for sin magnetiske gripper MG10. Vinderen af DIRA Teknologiprisen 2021 bliver afsløret til DIRA Business Festmiddag den 26. august.

Ugens virksomhed: Hasle Refractories A/S
Vi skal en tur til Bornholm, hvor denne uges virksomhed HASLE Refractories A/S ligger. Virksomheden udvikler og producerer ildfast beton til eksport i hele verden, og for nylig modtog deres medarbejder Jan Bech Larsen DI Borholms pris som årets lærling. Lærlingeprisen blev overrakt af viceborgmester Morten Riis og næstformand for DI Bornholm, Michael Almeborg. Hør mere her:

Relateret indhold