05.12.22 DI Produktion Nyheder

Grøn omstilling er afgørende for vores fremtid

En klimaklar produktionsvirksomhed er en konkurrencedygtig virksomhed - og hvis du er en produktionsvirksomhed i Danmark, skal du med på rejsen!

Hør med i ovenstående video, hvor Peter Trillingsgaard, branchedirektør i DI Produktion, og Line Gry Knudsen, programleder for Klimaklar Produktionsvirksomhed, fortæller, hvordan danske produktionsvirksomheder med projektet Klimaklar Produktionsvirksomhed får tilbudt viden og værktøjer til at forstå og reducere deres CO2-aftryk. 

Grøn omstilling er afgørende for produktionsvirksomhedernes konkurrenceevne, og derfor er det også en mærkesag i DI Produktion. 

Den nuværende energikrise har kun gjort den grønne omstilling endnu mere aktuel og sat skub i tiltag, der kan være med til at reducere energiforbruget og nedbringe udgifterne i virksomhederne.

Vejen til en grønnere produktion er dog udfordrende for mange. For hvordan bliver man i stand til at lave og løbende opdatere egne CO2-beregninger? Og ikke mindst  sætte mål og få vejledning til reduktionstiltag, strategi og kommunikation?

Dansk Industri tilbyder, i tæt samarbejde med Industriens Fond, et gratis forløb, hvor du lige præcis vil opnå viden og tilegne dig værktøjer til at kunne forstå og beregne din virksomheds CO2-udledninger og sætte reduktionsmål. 

Cases: Virksomheder fortæller om deres oplevelse med Klimaklar Produktionsvirksomhed

Om programmet

Klimaklar Produktionsvirksomhed bygger videre på erfaringer fra Klimaklar SMV, der har hjulpet 50 SMV’er med deres CO₂-regnskab og at identificere reduktionsmuligheder. Det nye forløb tilbyder:

🌱Viden om klimadagsordenen og GHG-Protokollen (inkl. scope 1-2-3)

🌱Forståelse for klimadata og evnen til at indsamle relevant data

🌱Kompetencer til at lave og forstå CO₂ -beregninger på virksomhedsniveau vha. Klimakompasset

🌱Overblik over reduktionsmuligheder og input til handlingsplan

🌱Inspiration til klimakommunikation og markedsføring

Dette skal ske ved hjælp af rådgivning og en digital læringsplatform, hvor alle danske produktionsvirksomheder med en produktionsbranchekode gøres klimaklar ved at blive i stand til at udarbejde og opdatere klimaregnskaber, sætte mål og få tilpasset vejledning til reduktionstiltag, strategi og kommunikation.

Relateret indhold