25.04.23 DI Produktion Nyheder

DI Produktion i dialog med regeringen

I sidste uge samlede DI over 50 direktører til dialog med regeringen om de mest centrale udfordringer det danske samfund står overfor.

DI's adm. direktør Lars Sandahl Sørensen brugte arrangementet til at fortælle regeringen om trusler og muligheder, som de geopolitiske forandringer skaber for dansk erhvervsliv.

Foto: Fotograf: Jakob Knudsen

Arrangementet gav DI’s medlemsvirksomheder mulighed for at fortælle om de udfordringer, som erhvervslivet oplever, og ikke mindst hvordan, virksomhederne kan bidrage til transformationen af Danmark og det danske velfærdssamfund med nye teknologier og løsninger.

Flere repræsentanter fra DI Produktion, heriblandt DI Produktions bestyrelsesleder Camilla Haustrup Hermansen, som er Deputy CEO, Director of Business Development i produktionsvirksomheden Plus Pack, deltog på dagen. Om arrangementet udtaler Camilla:

”Et arrangement som dette, giver os en rigtig god mulighed for at få en dialog med regeringen omkring nogle af de udfordringer, som vi skal løse i fællesskab. Mere end 95% af landets produktionsvirksomheder er små- og mellemstore, og vi har en masse teknologier, som er altafgørende for den grønne omstilling. Derfor er jeg glad for, at vi kan have en åben dialog med regeringen om de muligheder og barrierer, som vi oplever i det daglige.”

Der blev diskuteret mange vigtige dagsordener, heriblandt grøn omstilling, mangel på arbejdskraft, konkurrenceevne, nye teknologier og udviklingstendenserne i Europa.

”En af de helt store emner, som vi fik talt om, var behovet for at få uddannet mere faglært arbejdskraft. Det er en dagsorden, som er vigtig for produktionsdanmark og ikke mindst for den grønne omstilling. Her spiller vi i produktionsvirksomhederne en afgørende rolle. Vi har mange spændende jobtilbud og karrieremuligheder i industrien, dem skal vi blive bedre til at fortælle de unge om”, siger Camilla Haustrup Hermansen.

Nye ansøgningstal til erhvervsuddannelserne viser, at mange unge stadig vælger erhvervsuddannelserne fra. Det er en stor udfordring for virksomhederne i industrien. I 2030 vil der mangle knap 100.000 faglærte, men allerede nu leder rigtig mange virksomheder forgæves, når de søger efter faglært arbejdskraft.

Det er et presserende problem for at kunne gennemføre den grønne omstilling af samfundet, men også en afgørende udfordring i forhold til at kunne fastholde dansk konkurrenceevne. Derfor noterede Camilla sig også med glæde, at udfordringen står højt på regeringens dagsorden:

”Det var i det hele taget en meget positiv oplevelse af deltage i middagen. Regeringen er helt bevidst om vigtigheden af, at vi får gjort det mere attraktiv at tage en erhvervsuddannelse, og det er på deres radar. Vi vil fra DI Produktions side selvfølgelig blive ved med at minde dem venligt, men vedholdendende om det”.

Relateret indhold