Foto: Industriens Uddannelser

22.08.24 DI Produktion Nyheder

Det startede med en naturlig interesse for teknik: Nu er Magnus på landsholdet

20-årige Magnus Holmegaard Jørgensen fra Viborg fandt sin hylde, da han blev introduceret til automatikteknikker uddannelsen. Nu skal han demonstrere sin kunnen til Worldskills.

Et åbent hus vækkede Magnus’ interesse for uddannelsen, der blandt andet byder på programmering, vedligeholdelse og fejlfinding i automatiske systemer samt optimering af nye og gamle maskiner.

I dag læser han til automatikteknikker på Mercantec og er i lære på sin tidligere praktikplads, Grundfos.

- Jeg har meget gåmodpå. Jeg giver ikke op midt i en opgave men prøver i stedet at forstå og løse den så godt som muligt hver eneste gang, forklarer han.

Viljestyrke og forberedelse

Gåpåmodet er ifølge Magnus selv det, der sikrede ham en plads til Worldskills, der skal afholdes i Lyon fra d. 10. til 15. september 2024. En position, som han selv og familien er både engagerede i og stolte af.

- Selvom jeg fokuserede på DM i Skills, vidste jeg godt, at der var EM- og VM-pladser på spil. Så jeg håbede meget, at jeg nåede så langt, fortæller han.

Pladsen på landsholdet kræver imidlertid ikke så lidt. På Mechatronics dystes der i hold, og et godt udfald kræver en balancegang af både selvstændigt arbejde og koordinering.

- Sofie og jeg skal kunne hjælpe og støtte hinanden, men vi skal faktisk arbejde meget selvstændigt med hver vores ting. Ikke desto mindre skal vi hele tiden vide, hvad den anden laver, forklarer Magnus.

Som forberedelse til den store dag har de bestilt tidligere anvendte maskiner hjem til at øve på. Dertil har Magnus tænkt sig at trække på de erfaringer, han gjorde sig til DM i Skills. Heriblandt er evnen til at holde hovedet koldt i pressede situationer.

- Jeg glæder mig allermest til at være en del af fællesskabet på vores landshold. Og så glæder jeg mig til første dag i Lyon, når startskuddet lyder, og vi sætter i gang. Der kulminerer det hele, fortæller han.

Kompetencer ud over konkurrencedagen

Ifølge Magnus er der både udfordringer og udbytte at hente på automatikteknikker uddannelsen.

- Det er bedste er nok at nørde komplekse opgaver og programmere. Samtidig er det også det sværeste og mest udfordrende, forklarer han.

Uddannelsen byder også på undervisning i fremtidstænkende og energieffektive emner.

- Vi har et fag, der hedder energioptimering, hvor vi lærer om luftforbrug og strøm og hvor meget energi, der er behov for. Vi bliver klædt på til ikke at overdimensionere tingene i forhold til en opgave, uddyber han.

Automatikteknikker uddannelsen byder på lærepladsgaranti og en dertilhørende sikker vej til arbejdsmarkedet. Samtidig er der forskellige videreuddannelsesmuligheder, heriblandt maskinmester, ingeniør, automationsteknolog og elinstallatør.

Relateret indhold