11.06.24 DI Produktion Nyheder

Grundfos vil være pioner for den grønne omstilling. Derfor investerer de i innovation som led i udviklingen af klimavenlige løsninger

Grundfos ønsker at være en del af løsningen snarere end problemet i henhold til globale vand- og klimaudfordringer. Derfor investeres 5% af deres omsætning i innovation, så fremtidssikrende løsninger kan udvikles.

Bæredygtighed er en af Grundfos’ kerneværdier, og her står besparelse af naturressourcer og reducering af klimapåvirkningen centralt på dagsordenen.

- Grundfos er en dansk global virksomhed, som producerer og sælger vandteknologi samt nogle af de mest energi- og vandeffektive løsninger, og dermed forsøger vi at adressere nogle af de største vand- og klimaudfordringer, vi har globalt, fortæller Ulrik Gernow, der er COO hos Grundfos.

Med en produktion på 15 millioner pumpeløsninger om året er virksomheden en af de største inden for området. Som led i at skabe de klimavenlige og fremtidssikrende løsninger, investerer Grundfos 5% af deres omsætning i innovation. Et af Grundfos’ bæredygtighedsmål er nemlig at skabe innovative og energioptimerende vandløsninger med det klare formål om at passe på vores knappe vandressourcer både nu og i fremtiden.

Høje ambitioner om innovative grønne løsninger

For Ulrik Gernow er det vigtigt, at Grundfos accelerer den grønne omstilling. Det indebærer at være nytænkende omkring løsningsmodeller.

- Vi sætter høje ambitioner, og vi ønsker at innovere og udvikle de mest vand- og energieffektive løsninger, og derfor har vi også brug for at tiltrække de bedste hoveder og hænder til at udvikle de mest klimavenlige løsninger, forklarer han.

Foruden at bæredygtighedsprincippet hører til Grundfos’ kerneværdier, er det også et vigtigt fokuspunkt i et større perspektiv.

- Vi har travlt som virksomhed og som samfund for at leve op til Parisaftalen, og derfor investerer vi hårdt i at udvikle fremtidens løsninger, siger Ulrik Gernow.

Relateret indhold