Fortællinger fra Produktionsdanmark

Mød produktionsvirksomheder, der arbejder for en grønnere fremtid, innovative løsninger, flere arbejdspladser og vækst overalt i Danmark.

Stålproducent med hjerte af guld: Kæmpe gevinst i at ansætte unge på kanten

Give Steel sætter en ære i at hjælpe unge på rette spor. Det skaber værdi for de unge, for samfundet og for virksomheden selv.

Digitalisering og automatisering øger Bramidans globale konkurrenceevne markant og reducerer tid, omkostninger og ressourcer

Automatisering af produktionen og et digitalt lag i forretningsmodellen har øget Bramidans omsætning markant og positioneret den danske produktionsvirksomhed som en konkurrencedygtig spiller på det globale marked.

Ambitiøs 2030-plan og store investeringer skal gøre dansk sukkerproduktion grønnere

Siden 1990 har Nordic Sugar reduceret sit energiforbrug med 60 procent. Med flere grønne projekter i sigte forventer sukkergiganten at nå målet om en 70 procents reduktion i 2030.

JEVI har adopteret lokal skoleklasse: ”det er en win-win for os, for skolen og for eleverne i særdeleshed”

En skoleklasse fra Petersmindeskolen i Vejle skal vokse op sammen med JEVI. Det skal give eleverne et mere kvalificeret ståsted, når de skal vælge uddannelse.

Dansk Salt udvider produktionen og gør den samtidig meget grønnere

Kan man øge produktion med 400.000 tons salt årligt og samtidig spare kloden for tusindvis af tons CO2? Det lyder næsten for godt til at være sandt, men det er virkeligheden for Dansk Salt i Assens.

Hvad vil de nye bæredygtighedskrav betyde for mindre produktionsvirksomheder?

Fra og med 2024 skal alle store virksomheder rapportere om arbejdet med den bæredygtige omstilling, herunder i deres værdikæde. Det vil påvirke en virksomhed som Osvald Jensen A/S, hvor direktøren bifalder det øgede fokus på grøn omstilling, men er spændt på rapporteringskravene.

Simple løsninger reducerer energiforbrug markant: ”Problemerne bliver kun større, hvis man venter”

Virksomheden RMIG har gennemført en række forbedringer, der både har sænket energiforbruget, mindsket CO2-aftrykket og sparet dem for fossilt brændsel. Optimeringerne har været både logiske og simple.

Energiprojekter har gjort glasproducent grønnere og mere effektiv

Med hjælp fra Erhvervspuljen har Ardagh Glass Holmegaard sænket CO2-udledningen. Produktionen er tilmed mere effektiv end nogensinde før.

Klasselokalet skiftes ud med virksomhedsbesøg

Folkeskoler i Nyborg inviteres indenfor hos virksomheden Koppers, hvor lærlinge selv står for aktiviteter til skoleeleverne. Besøgene har været en kæmpe succes.

EFApaint reducerer forbrug markant med simple løsninger

Over en treårig periode har farve- og lakvirksomheden opnået store reduktioner af el- og varmeforbruget og arbejdet målrettet med FN-verdensmål 13.

Freja Frigast Rasmussen

Freja Frigast Rasmussen

Konsulent