DI Rådgiverne

Certificeret bæredygtig børnehave i Aalborg

Ingeniørvirksomheden MOE har rådgivet Aalborg kommune i forbindelse med opførelsen af Karolinelund Børnehave, der er den første bæredygtige børnehave af sin slags i Danmark.

Foto: Grønt Aalborg

Børnehaven Karolinelund i Aalborg er bygget af miljøvenlige materialer, et lavt energiforbrug og har et optimalt indeklima.

Desuden er det den første danske børnehave, der modtager platin inden for DGNB, der er en certificering for bæredygtigt byggeri, som betyder, at byggeriet lever op til i alt 500 fastsatte kriterier inden for bæredygtighed.

”Karolinelund er en gennemført bæredygtig børnehave, som både børn og pædagoger nyder godt af. Samtidig er det den perfekte ramme for mange andre aktiviteter, f.eks. at forældrene bytter genbrugstøj, og børnene laver kreative projekter af genbrugsmaterialer”, fortæller Rådmand Mai-Britt Iversen, Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen, Aalborg Kommune.

Børnehaven er et godt eksempel på, hvordan privat rådgivning fra blandt andre MOE har kunne kombinere en velfærdsopgave, som børnepasning, med bæredygtighed i byggeriet af institutionen.

Læs mere om Karolinelund her.

Læs mere på MOE’s hjemmeside her.

Kathrine Berge
Skrevet af:

Kathrine Berge