Foto: SIGNAL

15.10.20 DI Rådgiverne Nyheder

Tre tips til fremtidens arbejdsplads

Hvilke temaer gør du klogt i at forholde dig til post-COVID19? Og hvordan skaber man arbejdspladser, der opfylder alles behov? Her giver Gitte Andersen fra SIGNAL sit bud.

Global Head of SIGNAL Gitte Andersen er ekspert i at rådgive danske og store internationale virksomheder i, hvordan arbejdspladsdesign kan fremme den måde mennesker samarbejder, kommunikerer og innoverer på.  

Læs også: Tre vigtige tendenser i rådgiverbranchen

Hybride arbejdsformater

”For tiden er jeg mest optaget af, hvordan vi kan gøre det endnu bedre end før COVID19. At vi skaber nye hybride formater for fremtidens arbejde, der er bedre, sundere, sikrere, mere bæredygtige, produktive og sjovere. Vi har lært meget under COVID19, og vi har allerede friske data fra en række medarbejderfeedbacks på, hvad eksempelvis hjemmearbejdspladsen leverede på, og hvad vi savnede ved ikke at kunne mødes på kontoret – det skal vi omsætte og gøre det endnu bedre end før”, fortæller Gitte Andersen.

En undersøgelse fra Harvard Business Review (2019) viser, at virksomheder, der giver deres medarbejdere mulighed for at arbejde hvor og hvornår de ønsker, øger produktiviteten med 4,4% og fører til 4,4% reduktion i ansættelsesomkostninger.

”Det understreger blot vigtigheden af et fleksibelt arbejdsmiljø nu betyder, at arbejdsgiveren stiller de forskellige hybride workplace-formater til rådighed og så lader det være op til medarbejderne selv at vælge hvor de er mest produktive ift. denne dags opgaver”, siger Gitte Andersen og fortsætter

”Post-corona tror jeg minimum, vi får brug for tre hybride formater for arbejde, som hver især skal skærpes ift., hvad dette format leverer på; kontoret, som arena for det sociale og faglige samarbejde samt innovation, hjemmearbejdspladsen til det fokuserede alene arbejde, og den lokale Hub i dit nærområde til de technologiske opgraderede virtuelle møder i større forsamlinger, hvor det er vitalt at kunne være interface til kommunikation på tværs af lande og derved reelt undgå at rejse så meget, som vi gjorde før”.

Læs også: Insourcing af konsulentopgaver koster innovation i det offentlige

Tre tips til en bedre arbejdsplads post-corona

Gitte Andersen giver her tre gode råd til, hvordan du konkret kan forbedre arbejdspladsen post-corona.

1. Lær af COVID19: Få feedback fra medarbejdere på, hvad der virkede godt under COVID19, og hvad de manglede, så I kan bygge fremtidens arbejde ovenpå denne læring og ser den i sammenhæng med de succeskriterier I skal performe bedre på for at være konkurrencedygtige.

2. Udarbejd et koncept for fremtidens arbejdsformater: Hvilke formater skal konceptet bestå af? Hvad skal jeres kontor særligt levere på i fremtiden? Hvad skal hjemmearbejdspladsen kunne? Er der andre formater, der er vigtige at bringe i spil?

3. Lav en tjekliste for hvordan teknologi, on demand og individuelle kuraterede services, bæredygtighed, sundhed, ledelse mm. fremmer jeres succeskriterier og sikrer, at I reelt leverer på det rigtige.

HOLD DIG OPDATERET

Modtag  DI Rådgivernes nyhedsbrev og få information om rådgivningsbranchen, seneste nyt fra den politiske scene, faglig inspiration og invitationer til relevante arrangementer.

Tilmeld dig nyhedsbrevet her

Relateret indhold