DI har udarbejdet en guide, hvor du som medlem kan få svar på en lang række spørgsmål relateret til håndteringen af de udfordringer, der opstår som følge af COVID-19. Hvis du har spørgsmål kan du derfor med fordel starte med at finde svaret på vores temaside.

16.03.20 DI Rådgiverne Nyheder

COVID-19 – information til medlemsvirksomheder

COVID-19 har  fortsat store konsekvenser  for Danmark og dansk erhvervsliv, og det gælder i høj grad også for vores medlemmer i rådgiverbranchen. Vi går ind i en ny fase af krisen, hvor  den nye ordning for arbejdsdeling skal overtage for de hidtidige trepartsaftaler ifm. COVID-19. Vi har her samlet en række brugbare links til hjælp og information.

Plan fra DI

DI er klar med mere end 100 konkrete forslag til, hvordan Danmark kommer ud af coronakrisen og tilbage på et grønt vækstspor:  ”Danmark ud af krisen 2 – tilbage til grøn vækst”.

Ny arbejdsfordelingsordning

I forbindelse med COVID-19 er der ved aftale af 31. august 2020 mellem arbejdsmarkedets parter indført en ny, midlertidig ordning, som kan benyttes som alternativ til den traditionelle arbejdsfordeling. Læs DI's vejledning her eller  læs selve trepartsaftalen om en ny midlertidig arbejdsfordeling her.

Info, FAQ og hjælp til vores medlemmer

DI har udarbejdet en guide, hvor du som medlem  kan få svar på en lang række spørgsmål relateret til håndteringen af de udfordringer, der opstår som følge af COVID19.

DI har sendt breve ud til samtlige departementschefer og styrelsesdirektører, borgmestre og regionsborgmestre med en markant opfordring til at fortsætte samarbejdet med alle private leverandører samt fremrykke betalinger til private leverandører. Læs brevene her

Hvis du har spørgsmål kan du derfor med fordel starte med at finde svaret på temasiden:

DI’s temaside om Coronavirus.

Mulighed for at bruge lønkompensation på en fleksibel måde

Mange virksomheder spørger, hvordan de kan bruge muligheden for lønkompensation for hjemsendte medarbejdere på en fleksibel måde. Log ind og læs svaret her. 

Vejledning: Sådan genåbner I virksomhedens kontorarbejdspladser

Erhvervsstyrelsen har udarbejdet retningslinjer for ansvarlig indretning af kontorarbejdspladser med henblik på en genåbning af Danmark. 

Find information om, hvordan I indretter lokaler, håndterer sygdom, informerer medarbejdere, begrænser belastning på den kollektive transport m.m. 

Læs vejledning til indretning af kontorarbejdsplads 

Læs vejledning om begrænsning af den kollektive transport

 

Har du spørgsmål?
Kontakt Søren Falck, Seniorchefkonsulent i DI på srfk@di.dk

Analyser - hvordan går det branchen i forbindelse med coronakrisen

På vores analyseside kan du find vores analyser over, hvordan coronakrisen påvirker rådgiverbranchen. Se analysesiden her.

Arrangementer og webinarer

DI Rådgiverne afholder i den kommende tid ingen fysiske arrangementer. I forhold til kommende arrangementer, så vurderer vi løbende situationen og tilpasser afholdelsen herefter. De tilmeldte vil i tilfælde af aflysning blive kontaktet pr. e-mail med nærmere information.

Under COVID-19 har vi i DI Rådgiverne afholdt en række webinarer, med emner der er relevante for din forretning.

Se vores afholdte webinarer og liste over kommende arrangementer på siden her. 

Lønkompensationspakke

DI Rådgiverne opfordrer til, at du orienterer dig grundigt i muligheden for at bruge ordningen – herunder i kombination med de andre muligheder, som DI har anvist. Læs mere i vejledningen, som netop er opdateret. Du kan også læse mere i DI's pressemeddelelse.

Hjælp til små og mellemstore virksomheder

Regeringen har de sidste par uger præsenteret flere økonomiske hjælpepakker, som skal sikre Danmark igennem den nuværende situation.

 

Læs mere om hjælpepakkerne og ansøg på www.virksomhedsguiden.dk

Få global hjælp hos DI's globale kontorer

Corona påvirker danske virksomheder mange steder i verden. DI's forskellige afdelinger kloden rundt er klar til at hjælpe uden beregning.

Se mere her.

Inspiration: Ledelse og praktiske råd

I takt med at coronavirus spreder sig, og flere og flere kommer i karantæne eller bliver syge, vil ledelsesopgaven kalde på noget særligt for en periode. Som leder får du brug for at kunne skabe klarhed og ro blandt dine medarbejdere. Både dem, der stadig møder på arbejde i virksomheden, og dem, du nu skal lede på distancen.

Få inspiration via denne artikel:  Ledelse i coronatider – praktiske råd

DI er i tæt dialog med regeringen

Vi er i DI i tæt dialog med regeringen og myndighederne om tiltag, der kan afbøde konsekvenserne af udbredelsen af Corona. Vi hører gerne, hvordan I er påvirket, så vi kan videreformidle situationen i danske virksomheder så nøjagtigt som muligt og pege på de rigtige værktøjer. Kontakt gerne os i DI Rådgiverne med informationer. Blandt andet kan du kontakte Sarah Gade Hansen 30 54 53 19 eller sga@di.dk

Kathrine Berge
Skrevet af:

Kathrine Berge

Relateret