Mediebureauet Orchestra har en stærk social kultur, der er blevet udfordret af coronakrisen. Thomas Huniche Sterndorff (yderst til højre i billedet) fortæller, hvad bureauet har gjort for at sikre sine medarbejderes trivsel og motivation på hjemmekontoret.

Foto: Orchestra
21.01.21 DI Rådgiverne Nyheder

Tre tips til at motivere hjemsendte medarbejdere

Et stigende coronasmittetryk har sendt mange medarbejdere tilbage på hjemmekontoret. Men hvordan holder du fast i dine medarbejdere? Og hvordan sikrer du, at de er motiverede og trives? Få tre gode råd her.

Coronakrisen har ført til nye arbejdsgange og sat den sociale kultur på arbejdspladsen under pres. Det rammer medarbejderne forskelligt, og medarbejderne håndterer den nye arbejdssituation på vidt forskellige måder.

Men hvordan omfavner du det som virksomhed?

Læs også: Tre skarpe til toplederen

Social kultur udfordret

Det var den udfordring, mediebureauet Orchestra stod over for, da Danmark og dansk erhvervsliv igen lukkede ned.

Bureauet har en stærk social kultur, der er en stor og værdsat del af virksomhedens DNA.

”Vi har en meget social kultur, og for mange af vores ansatte er deres kollegaer gode venner, som de savner. Vi har også altid holdt en del fester samt andre sociale aktiviteter. Det kan vi ikke mere, så i efteråret indførte vi faste ugeaktiviteter, der skulle samle alle dem op, hvor arbejdet er mere end blot de faste opgaver, men hvor det sociale aspekt er en vigtig del af arbejdsdagen. Det kunne være en biotur, gåtur osv.”, fortæller Thomas Huniche Sterndorff, direktør og partner i Orchestra.

Læs også: Sådan skaber du de bedste rammer for hjemmearbejde

”Efter nytår har det været endnu sværere, men vi har holdt digital nytårsbingo, en daglig quiz og indført en buddy-ordning for nyansatte, så en kollega digitalt tager dem i hånden. Midt i krisen vandt bureauet en ny stor kunde, og her kørte vores CEO rundt med champagne til alle ansætte, så vi kunne fejre det, selvfølgelig med afstand”, siger Thomas Huniche Sterndorff.

Læs også: Er du klar til næste generation af virtuelt salg?

Tre gode råd til motivation af hjemsendte medarbejdere

Thomas Huniche Sterndorff giver her tre gode råd til, hvordan du bevarer motivationen blandt dine medarbejdere på hjemmearbejdspladsen.

1. Lyt til dine kolleger og glem at ramme plet: Ræk ud til dine kolleger. De ved ofte bedre, hvad folk savner, og hvad der giver et smil på læben. Ofte er der også ildsjæle, som gerne vil være en del af dette. Tro ikke, at du kan løse det hele selv. En del af løsningen er netop, at man som samlet virksomhed hjælper hinanden, og at det ikke blot er en løsning fra ledelsen.

2. Test forskellige sociale aktiviteter af: Mange medarbejdere savner det sociale samvær med kollegerne, og nogle kan føle sig ensomme på hjemmekontoret, så det er en god ide at sørge for, at der fortsat er sociale aktiviteter, f.eks. virtuelle kaffepauser og frokoster. Der er ikke en komplet pakke, som man bare kan kopiere, fordi det som virkede den ene uge, bliver måske lidt trættende den næste. Opfordr medarbejderne til at komme med idéer og så eksekver dem.

3. Hellere et opkald for meget end et for lidt: Nærvær er svært i denne tid, og vi har erfareret, at det er bedre at række ud til de ansatte en gang for meget end en gang for lidt. Der er ikke en formel på, om det er i faste digitale morgenmøder, flere faglige sparringer eller det impulsive opkald. Når man ikke ser og kan fornemme folk, er det vigtigt, at man rækker mere ud.

Læs også: Hvordan udnytter du krisens muligheder?

Fakta om Orchestra

  • Fullservice mediebureau etableret i 2013
  • 46 medarbejdere på kontoret i Vester Farimagsgade
  • For nyligt kåret til bureauet, som skaber de bedste resultater for sine kunder og forstår deres forretning (MyImage2021)
  • Arbejder med en transparent forretningsmodel, som indbefatter overskudsdeling med kunder og armslængde mellem indkøbet af medie/reklameplads og rådgivningen om det. Bureauet har bl.a. indført et etisk medieregnskab, hvor transaktioner med medierne fremgår

HOLD DIG OPDATERET

Modtag  DI Rådgivernes nyhedsbrev og få information om rådgivningsbranchen, seneste nyt fra den politiske scene, faglig inspiration og invitationer til relevante arrangementer.

Tilmeld dig nyhedsbrevet her

Relateret indhold