Nye forretningsområder og større gennemsigtighed er nogle af årsagerne til ERIK Arkitekters vækst, fortæller adm. direktør Sine Juul Praastrup.

ERIK Arkitekter
08.10.21 DI Rådgiverne Nyheder

Efter stor vækst: ERIK er nomineret til pris

ERIK Arkitekter har oplevet stor vækst de seneste år, og de har alene det sidste halve år ansat 25 nye medarbejdere. Nu er de nomineret til EY Entrepreneur of the Year 2021, der gives til de dygtigste entreprenører i Danmark. Hør, hvad hemmeligheden bag succesen er.

Et godt blik for tendenser i markedet. Større gennemsigtighed. Nye forretningsområder.

Så kort kan ERIK Arkitekters succes forklares ifølge virksomheden selv.

Omsætning til frit skue

ERIK Arkitekter har for første gang i mange år offentliggjort deres omsætning i 2020. 129,5 millioner kroner sort på hvidt.

Virksomheden har øget deres bundlinje fra godt 2,2 millioner kroner efter skat i 2018 til knap 8,6 millioner kroner efter skat i 2020.

Ifølge adm. direktør i ERIK Arkitekter, Sine Juul Praastrup, giver det et godt indblik i virksomhedens maskinrum, og gør det tydeligt for omverdenen, hvem de er, og hvor de er på vej hen.  

Læs også: Sådan bruger du medarbejderaktivisme konstruktivt

Tættere på kunderne

ERIK Arkitekter har gennem flere år haft fokus på at forfine deres kernekompetencer og udvikle forretningen i samspil med deres kunder og samarbejdspartnere. Og lige så snart de har haft et overskud, har de investeret i udvikling af medarbejdernes kompetencer og styrket innovative samarbejder.

En del af ERIK Arkitekters forretningsmodel er at være aktiv på det danske marked, men til stede lokalt. De har lige nu kontorer i Viborg, Aarhus, Aalborg, Odense og København, for at kunne være tæt på kunderne.

Sine Juul Praastrup fortæller, at det har givet et særligt blik for tendenserne i markedet, og det betyder, at alle i virksomheden – også helt op til direktionsgangene - er med i driften og får inputs direkte fra samarbejdspartnere.

Læs også: Brug ny checkliste i dialog med offentlige kunder

En klimabundlinje

ERIK Arkitekter har opbygget en solid erfaring og en rigtig stærk profil inden for social bæredygtighed, og de arbejder i dag ud fra klimamæssig bundlinje frem for en udelukkende økonomisk bundlinje.

De begyndte for år tilbage at byde sig ind på renoveringsopgaver i almene boliger, og det er nu en væsentlig del af forretningen.

Et andet eksempel er en af deres innovative løsninger. De projekterer byggerier i 3D, så de ved hjælp af en algoritme kan beregne CO2-aftrykket ved forskellige løsninger.

Læs også: Kommuniker klimatiltag uden at gå for langt

ERIK’s tre key takeaways

ERIK Arkitekter peger på tre helt centrale spørgsmål, du som entreprenør bør reflektere over:

  1. Har I en skarp profil i markedet, og formår I at holde fokus på jeres kerneopgave?
  2. Er I en vidensvirksomhed, er udviklingen af medarbejderne alfa og omega. Sørger I for at bruge en væsentlig del af overskuddet på at investere i dem og deres innovative ideer og herigennem i virksomheden?
  3. Gør I nok for at skabe langvarige kunderelationer, som I kan udvikle og skabe innovative løsninger sammen med?

Fire facts om prisen

  • EY Entrepreneur Of The Year-prisen er verdens største vækstskaberkonkurrence, som hylder de mest vækstskabende virksomheder både nationalt og regionalt.
  • Prisen finder sted i mere end 60 lande, og den har eksisteret i 25 år i Danmark.
  • Prisen gives til de dygtigste entreprenører i Danmark, der har oplevet stor vækst.
  • De stærkeste danske kandidater deltager i regionskåringerne, før landsvinderen af EY Entrepreneur Of The Year 2021 bliver kåret den 13. januar 2022 i København.

HOLD DIG OPDATERET

Modtag  DI Rådgivernes nyhedsbrev og få information om rådgivningsbranchen, seneste nyt fra den politiske scene, faglig inspiration og invitationer til relevante arrangementer.

Tilmeld dig nyhedsbrevet her

Relateret indhold