Mette Bøgelund, CEO and Partner i Incentive på scenen med Jonas Groes, Nordic Government and Infrastructure Leader i EY, Per Gulløv Lundh Eeg, Managing Partner i Devoteam Management Consulting, Thomas Kveiborg, Managing Partner i Arkitema til DI Rådgivernes branchefest 2021.

30.11.21 DI Rådgiverne Nyheder

Hvad er op og ned på fakta om velfærd?

Hvad mener vi, når vi taler om velfærd? Hvordan prioriterer vi? Få refleksioner og nyeste fakta fra Mette Bøgelund, CEO and Partner i Incentive.

Danmark står over for en væsentlig velfærdsudfordring.

Antallet af danskere over 80 år bliver mere end fordoblet de næste 30 år.

Og måske endnu vigtigere: Ældrebrøkken stiger (Det er antallet af personer over 80 år divideret med de personer, der er på arbejdsmarkedet). I år er ældrebrøkken ca. 9 pct.  Om 30 år er den over 20 pct..

Læs også: Tre cases om øget velfærd, som politikerne ikke debatterer nok

To centrale emner

For at kunne løse den udfordring, er det ifølge Mette Bøgelund helt nødvendigt, at vi diskuterer to vigtige emner:

For det første: Hvad er velfærd?

Alt for ofte måler vi på, hvor mange penge, vi bruger på velfærd og ikke, hvad vi får for pengene. Vi skal væk fra at måle på input til at måle på output.

Det næste er: Hvordan prioriterer vi?

Hvem skal modtage? Hvad skal vi modtage? Hvornår og hvordan? Hvor og af hvem?

Det er her, fakta kommer på banen, og her hvor rådgivere har en vigtig rolle at spille. Vi yder et værdifuldt bidrag til samfundet. Vi fremskaffer og bruger data og fakta. Og vi ved også, hvad der op og ned på fakta.

Vi er med til at skabe grundlaget for en reel diskussion og en reel prioritering. Når vi bruger fakta i beslutninger, så kan vi som danskere være sikre på at få mest mulig velfærd for de penge, der er til rådighed.

Læs også: Nye retningslinjer for god rådgiveradfærd

Se highlights fra DI Rådgivernes branchemøde 2021.

HOLD DIG OPDATERET

Modtag  DI Rådgivernes nyhedsbrev og få information om rådgivningsbranchen, seneste nyt fra den politiske scene, faglig inspiration og invitationer til relevante arrangementer.

Tilmeld dig nyhedsbrevet her

Relateret indhold