Billedet er fra DI Rådgivernes Branchefest 2021. På scenen ses Branchedirektør Katrine Ellersgaard Nielsen sammen med Eva Rytter Sunesen, Partner og Co-Founder hos Implement Economics, der indledte emnet med en fakta pitch.

26.11.21 DI Rådgiverne Nyheder

Tre fakta om mangfoldighed fra branchemødet

På vores branchemøde den 2. november 2021 samlede vi hele rådgiverbranchen på tværs af discipliner for at fejre succeserne og stille skarpt på, hvad det er for en samfundsopgave, der ligger forude. Vi har samlet et udpluk af faktaene om mangfoldighed fra paneldebatterne her.

”Hvad er mangfoldighed? Og har mangfoldighed en værdi i sig selv, vi som samfund kan udnytte?”

Sådan indledte Eva Rytter Sunesen, Partner og Co-Founder hos Implement Economics, sit 90 sekunders fakta pitch i paneldebatten om mangfoldighed på DI Rådgivernes branchemøde tirsdag den 2. november 2021.

Paneldebatten var en del af fire lyn-paneldebatter, der satte fokus på samfundets store udfordringer, som branchen kan bidrage til at løse sammen med deres kunder og samarbejdspartnere.

Læs også: Highlights fra DI Rådgivernes branchefest

Udover Eva Rytter Sunesen deltog også Camilla Kruse, People & Purpose Leader hos Deloitte Danmark, Ib Enevoldsen, adm. direktør hos Rambøll Danmark, Rasmus Brygger, stifter af Danmarks Videnscenter for Integration, og Ulla Sommerfelt, CEO hos EGGS Design i paneldebatten.

Der blev præsenteret mange gode budskaber fra deltagerne om de mange aspekter af mangfoldighed lige fra alder og etnicitet til uddannelse og køn. I det følgende har vi samlet et udpluk af faktaene om mangfoldighed i rådgiverbranchen fra Eva Rytter Sunesens pitch.

Læs også: Kig mod udlandet i jagten på større diversitet

Tre fakta om mangfoldighed fra paneldebatten

  1. Rådgiverbranchen er en vigtig del af fødekæden til toppen af dansk erhvervsliv. I C25-virksomhederne har ca. 30 pct. af CEO’erne og CFO’erne været forbi rådgiverbranchen tidligere i karrieren. Det gælder helt konkret for 17 pct. af CEO’erne og 46 pct. af CFO’erne.
  2. Der er store forskelle på delbrancherne i rådgiverbranchen. F.eks. beskæftiger advokatbranchen flest kvinder med deres 60 pct. kvindelige ansatte og 47 pct. kvindelige ledere. Dog halter det på partnerniveau, hvor færre end hver niende er kvinde. Revisions- og skatterådgivningsbranchen har næstflest kvinder ansat med deres 51,3 pct. Derimod har de kun 22 pct. kvinder i ledelsen, hvilket er blandt de laveste.
  3. Sammenlignet med mænd er der 7 pct.-point flere nyuddannede kvinder med første job i konsulentbranchen, der forlader jobbet inden for de første to år.  
Trine Riis
Skrevet af:

Trine Riis

Relateret indhold