Bent F. Larsen, adm. direktør i Kyndryl Danmark, peger på fem centrale rådgivertendenser i 2022.

Foto: Kyndryl Danmark
09.12.21 DI Rådgiverne Nyheder

Fem rådgivertrends vi vil se i 2022

Hvilke tendenser vil præge rådgiverbranchen i det nye år? Bent F. Larsen, adm. direktør i Kyndryl Danmark, peger på fem helt centrale rådgivertrends i 2022.

Året lakker mod enden, og traditionen tro er det tidspunktet, hvor vi kigger fremad og prøver at forudse, hvilke tendenser rådgivervirksomheder vil møde i det nye år.

Bent F. Larsen peger på fem tendenser:

1. Digitalisering - samarbejde internt såvel som eksternt:

Coronakrisen har acceleret behovet for at samarbejde på andre måder end tidligere med afsæt i collaborative værktøjer og realtidsløsninger. Det giver nogle helt nye udfordringer og muligheder, når virksomheder skal sikre den fortsatte innovation og kreativitet, som er afgørende for en virksomheds succes.

Vi forventer at se flere implementere en moderniseringsplan, der skal sikre evnen til at reagere proaktivt i forhold til den voksende liste af digitale forretningskrav.

Læs også: Omsæt din forretningsstrategi til digital virkelighed

2. Sikkerhed

It-kriminelle anvender mere avancerede metoder til at bryde ind i it-systemer også via virksomhedens medarbejdere. I de seneste år har vi set et stort antal cyberangreb. Et modsvar omfatter robuste teknologier, processer og kontroller til at beskytte kunder og ansatte. Det bliver ikke mindre i 2022.

Det kræver specialiserede medarbejdere at kunne varetage området. Der vil igen være høj efterspørgsel efter disse kompetencer i 2022. Vi vil sandsynligvis se mange fortsætte deres brug af tredjepartsspecialister for at sikre virksomhedernes værdier og i sidste ende renomé.

3. Resiliency

I 2022 forventer vi mere fokus på cyber resiliency, nemlig hvordan du genopretter data efter et nedbrud eller angreb. Digital transformation tilføjer kompleksitet til trusselslandskabet, hvilket vil skabe en cyberrisiko.

En klar anbefaling er, at du begynder 2022 med at planlæge din minimum levedygtige virksomhed og parallelt sikrer, at du er i stand til at gendanne data og systemer til understøttelse af dette.

Læs også: Hvad er fremtidens krav til ledere?

4. Fleksibitet i datahåndtering – datademokratisering

Data bliver også yderligere distribueret, og 2022 kommer vi til at se flere og flere af virksomhedens data blive skabt og behandlet uden for det traditionelle datacenter og selve skyen (datademokratisering). Det vil give to udfordringer: 1) leverance/styring af den gyldne kilde eller ”single source of truth” og 2) beskyttelse af dataene efterhånden som data distribueres i stigende grad.

Datademokratisering vil være en stor forretningsmæssig fordel, hvor den implementeres korrekt med uddannelse og værktøjer, så deres medarbejdere hurtigt kan udvinde forretningsmæssig værdi fra dataene.

5. Bæredygtighed:

Der er en eksponentiel vækst af databehandling i forskellige former og en accelereret brug af kunstig intelligens til at låse op for værdien af ​​de 175 Zettabyte data, der forventes at eksistere i 2025. Alle disse fremskridt har forenklet vores dagligdag. Disse fremskridt har imidlertid også været forbundet med uventede omkostninger. Omkostningen til datacenters energiforbrug er stærkt stigende.

Vi skal tænke bæredygtighed ind i alt, vi gør fra datacentrene til selve anvendelse af it-løsninger, som f.eks. streaming og cryptovalutaer for at gøre bæredygtighedsprincippet til en naturlig del af processen og tankegangen fremad, på lige fod med sikkerhed og alle de øvrige, væsentlige parametre.

Læs også: Kan man spille sig til bæredygtig forretningsudvikling?

HOLD DIG OPDATERET

Modtag  DI Rådgivernes nyhedsbrev og få information om rådgivningsbranchen, seneste nyt fra den politiske scene, faglig inspiration og invitationer til relevante arrangementer.

Tilmeld dig nyhedsbrevet her

Relateret indhold