Fra medlem til medlem: Få inspiration til læsestof i sommerferien fra DI Rådgivernes erhvervsprofiler.

16.07.21 DI Rådgiverne Nyheder

Hvad læser rådgiverprofiler i sommerferien?

Vi har spurgt tre af vores bestyrelsesmedlemmer, hvad de skal læse i sommerferien. De tre erhvervsprofiler kommer her med inspiration til, hvordan du bedst lader op i sommersolen.

Foto: FORCE Technology

Hanne Christensen, CEO i FORCE Technology

Det læser jeg: Den inderste kerne af Lotte Kaa Andersen. Det er en biografisk fortælling om Inge Lehmann, som var verdens første kvindelige seismolog. Den er fundamentalt spændende og velskrevet, og så har jeg altid været optaget af kvinder i den videnskabelige og teknologiske verden, der tør gå forrest. Vi har traditionelt været gode til at dyrke heltefortællinger om mænd, men det er vigtigt, at der også er nogen med kvinder i hovedrollerne. Hvis jeg stadig havde mindre børn, ville jeg også læse Godnathistorier for rebelske piger højt for dem. Det er en samling af fortællinger om exceptionelle kvinder fra hele verden.

Det inspirerer mig også: Musik. Mange forskellige genrer, men gerne noget med gang i. Jeg er inkarneret U2 fan, og jeg elsker Bruce Springsteen og The Weeknd, men jeg mangler indædt en kvindelig sanger i samlingen.

Læs også: Hold dig opdateret i sommerferien

Foto: GroupM

Jonas Hemmingsen, CEO i GroupM

Det læser jeg: Reinventing Organizations af Frederic Laloux. Det er en fantastisk inspirerende bog om, hvordan vi kan transformere vores organisationer og fokusere på os selv som individer og ikke kun som ansatte. Det er mere aktuelt end nogensinde, og der er masser af inspiration at hente i denne bog og f.eks. også i Beyond Change Management af Linda og Dean Anderson.

Det inspirerer mig også: Podcasten The Knowledge Project. Jeg fik den anbefalet af en kollega, der altid har fingeren på pulsen, når det gælder nye inspirationskilder. Værten Shane Parrish formår hele tiden at finde nye, spændende vinkler på mange af de ting og tanker, der optager os.

Hvis du som jeg er interesseret i kaffe, så kan jeg anbefale magasinet Drift, som storby for storby fortæller om de lokale kaffeentusiaster. Det er virkelig inspirerende og spændende at følge. Lokalt i mit nabolag har Carlos og hans kone Kira åbnet The Den med en kæmpe passion for kaffe. Carlos har introduceret mig til shizuku coffee, en japansk form for slow brew coffee, som er fantastisk forfriskende her i sommervarmen.

Læs også: ”Fakta og forskning skal redde planeten”

Foto: Geelmuyden Kiese

Karne Lykkebo, Managing Partner i Geelmuyden Kiese

Det læser jeg: Jeg læser altid skønlitteratur på ferier. Alligevel vil jeg anbefale en biografi fra foråret, nemlig Anders Langballes fremragende bog, Forfra. Den handler om journalistik, politik og ikke mindst hvad der sker, hvis man bliver fartblind og mister blikket for, hvad der er vigtigt her i livet (Hint: Det er ikke arbejdet). Den er hurtigt læst, men er en mavepuster, der sætter perspektivet på plads.

Det inspirerer mig også: Og apropos perspektiv, så er min mand, min familie og mine venner altid min største glæde og inspiration. Særligt i ferier. Jeg skal hverken have input fra podcasts, faglitteratur eller konferencer denne sommer. Jeg tror, det er klogt at slukke for faglige input og bare være til engang imellem. Min sommerinspiration kommer forhåbentlig til at bestå af anekdoter fra en krofatter i en græsk fiskerby, tykke romaner og lange eftermiddage med at bælge ærter i det danske sommerland. Telefonen ryger på mute.

Læs også: Sådan bruger du medarbejderaktivisme konstruktivt

HOLD DIG OPDATERET

Modtag  DI Rådgivernes nyhedsbrev og få information om rådgivningsbranchen, seneste nyt fra den politiske scene, faglig inspiration og invitationer til relevante arrangementer.

Tilmeld dig nyhedsbrevet her

Relateret indhold