28.01.22 DI Rådgiverne Nyheder

Rådgivere skal hjælpe 12.500 virksomheder med at blive klimaklar

Projekt Klimaklar Produktionsvirksomhed hjælper de næste fire år produktionsvirksomheder med at skabe et detaljeret overblik over deres CO2-aftryk. Projektet rummer store muligheder for rådgivervirksomheder.

Hør, hvad Klimaklar Produktionsvirksomhed går ud på, og hvordan din rådgivervirksomhed kommer til at spille en rolle.

Video: Klimaklar Produktionsvirksomhed

I videoen fortæller Kinga Szabo Christensen, rådgivningsdirektør i DI, Thomas Hofman-Bang, CEO i Industriens Fond og Søren Eriksen, adm. direktør i Viegand Maagøe om, hvad Klimaklar Produktionsvirksomhed går ud på, og hvad rådgivernes rolle er.

Er du rådgiver, og er du interesseret i at blive tilknyttet programmet? Så kan du allerede nu registrere dig her.

Fakta

Dansk Industri og Industriens Fond står i spidsen for projekt Klimaklar Produktionsvirksomhed. Projektet gennemføres desuden i samarbejde med klimapartnerskabet for produktionsvirksomheder og Global Compact Network Denmark.

Læs mere om Klimaklar Produktionsvirksomhed her.

I marts 2020 annoncerede klimapartnerskabet ambitionen om at skabe verdens første klimaneutrale produktionsindustri. Det nye redskab for virksomheder bliver lanceret for understøtte denne ambition.

Effekten af at få kortlagt CO2-aftrykket er markant. Virksomhederne får overblik over, hvor de får den største reduktionseffekt af nye investeringer og tiltag, og de bliver i stand til at sætte mål for deres klimaambitioner.

De bliver i stand til at gå i dialog med deres underleverandører om at begrænse CO2-udledningen i forbindelse med indkøb. Endelig bliver det klart for virksomhederne, hvordan de bedst kommunikerer arbejdet med den grønne omstilling til kunder, medarbejdere, investorer og andre interessenter.

Projektet vil styrke virksomhedernes konkurrenceevne ved at spare på energien og overgå til vedvarende energikilder. Det vil føre til en styrket konkurrenceevne for danske produktionsvirksomheder internationalt og dermed øget grøn eksport, vækst og beskæftigelse i Danmark.

HOLD DIG OPDATERET

Modtag  DI Rådgivernes nyhedsbrev og få information om rådgivningsbranchen, seneste nyt fra den politiske scene, faglig inspiration og invitationer til relevante arrangementer.

Tilmeld dig nyhedsbrevet her

Relateret indhold