Hvilke indsatser skal DI Rådgiverne arbejde med i 2022-2023? Det har bestyrelsen diskuteret på det årlige strategiseminar. Se områderne her.

Foto: Jakob Dorph Broager
17.03.22 DI Rådgiverne Nyheder

Bestyrelsen kickstarter 2022 med anderledes strategiseminar

DI Rådgivernes bestyrelse havde torsdag d. 17. marts deres årlige strategiseminar. Formålet med dagen var at omsætte de strategiske fokusområder til konkrete indsatser og handlinger. Designvirksomheden EGGS Design hjalp bestyrelsen med at tænke ud af de vanlige rammer for bestyrelsesarbejdet. Det kom der tre interessante budskaber ud af, som du kan læse herunder.

Ingen kan løse det alene, så #LadOsLøseDetSammen

Rådgiverne bidrager med løsninger på komplekse problemer hver eneste dag. Desværre har debatten om brugen af eksterne konsulenter i det offentlige bidraget til et lidet flatterende billede af, hvem vi er, og hvad vi laver.

 

Bestyrelsen besluttede i 2021, at DI Rådgiverne skulle arbejde med at ændre det billede. Derfor søsatte vi kampagnen #LadOsLøseDetSammen, hvor branchen med konkrete eksempler og cases har vist, hvordan vi hjælper vores kunder med at løse deres problemer på f.eks. grøn omstilling, velfærd og digitalisering.

 

På mødet besluttede bestyrelsen at fortsætte temaet om bæredygtighed, som igen er blevet højaktuel pga. krigen i Ukraine og forsyningssikkerhed. Vi nåede også omkring gode ideer til, hvordan formatet og indholdet kan formidles på nye måder. Det glæder vi os til arbejde videre med.

 

Se vores caseunivers: LadOsLøseDetSammen

 

Vi er dem med data og fakta

Der er mange følelser i den grønne omstilling, og der er eksempler på, at mange træffer beslutninger baseret på mavefornemmelse fremfor data. Vi er kendt som dem, der kommer med data og fakta, og det skal vi holde fast i, mener bestyrelsen. Det betyder også, at vi ikke skal være bange for at sige kunder, samarbejdspartnere og beslutningstagere imod, hvis vi kan se noget andet i data - ellers bliver vi irrelevante.

 

Og apropos det med at være relevant, så skal vi i DI Rådgiverne have fokus på at tale mindre om rådgivning og rent faktisk begynde at rådgive. Ifølge bestyrelsen skal vi som brancheorganisation i højere grad være medspillere og bidrage med viden til vores samarbejdspartnere. Det bliver et vigtigt pejlemærke i DI Rådgivernes fremtidige indsatser under bæredygtighedstemaet.

Foto: Katrine Friborg Heitmann

Vi skal hjælpe talenter på plads i branchen

Rådgivervirksomhederne mangler arbejdskraft. Det bliver sværere og sværere at tiltrække dygtige medarbejdere, og derfor er vi nødt til at kigge på konkrete tiltag, som kan gøre os mere attraktive for flere.

På mødet drøftede bestyrelsen, at vi som branche skal slå kræfterne sammen, når det kommer til at tiltrække og især fastholde internationale medarbejdere. Bestyrelsen vil gerne arbejde med et tiltag, som gør det nemmere at blive bedre introduceret til det at leve og arbejde i Danmark og i vores branche. Det kræver bl.a., at vi kigger på ubevidste bias, og vi tænker i, hvordan vi f.eks. kan facilitere, at udenlandske medarbejdere får venner og et socialt liv i Danmark. Det hele menneske skal i fokus, når der kommer til vores rekruttering og fastholdelse af udenlandske medarbejdere.

Bestyrelsen var også enige om, at vi skal sætte ind for at sikre, at tilgangen af talenter til branchen bliver større. F.eks. var der forslag om at klæde talenter bedre på til at arbejde i branchen. Og her skal fokus både være på nyuddannede og de talenter, som har et langt arbejdsliv bag sig allerede.

Læs også: Unge skal inspirere rådgiverbranchen

Udfordringerne er mange - løsningerne er flere

Vi står over for store udfordringer. Den grønne omstilling er dyr og kræver prioritering. Krigen i Ukraine gør behovet for hastighed i den grønne omstilling. Og forudsætningen for at løse problemerne er dygtige mennesker, som pt er en mangelvare. Det er vores situation, og det er vores kunders situation.

Heldigvis er vi som branche kendt for at løse komplekse problemer, og på seminaret var bestyrelsen sprængfyldt med energi. Vi glæder os derfor til at løfte sløret for bestyrelsens nye tiltag, når vi kommer længere hen.

Læs også: Hybridarbejde: Book dit skrivebord inden du tager på arbejde

HOLD DIG OPDATERET

Modtag  DI Rådgivernes nyhedsbrev og få information om rådgivningsbranchen, seneste nyt fra den politiske scene, faglig inspiration og invitationer til relevante arrangementer.

Tilmeld dig nyhedsbrevet her

Relateret indhold