Pressemeddelelse: Unge skal inspirere rådgiverbranchen

Foto: Kirsten Alkjærsig
11.03.22 DI Rådgiverne Nyheder

Unge skal inspirere rådgiverbranchen

15 unge rådgivere skal fremover inspirere rådgiverbranchen med de nyeste grønne tanker. Første møde i rådgiverbranchens unge advisory board blev afholdt i går.

Rådgiverbranchen må nødvendigvis være i forreste linje, især når det gælder bæredygtig omstilling af både det offentlige og private virksomheder. Så for at styrke den progressive linje har bestyrelsen i DI Rådgiverne nu nedsat et såkaldt ’Ungepanel’, eller advisory board af unge rådgivere. De 15 unge rådgivere, der afholdt første møde i går, skal inspirere og rådgive branchen med de nyeste tanker omkring den grønne omstilling og verdensmålene.

Branchedirektør i DI Rådgiverne Katrine Ellersgaard Nielsen, har store forhåbninger til at få skubbet til sin egen verdensforståelse fra de unge rådgivere.

"Rådgiverbranchen har en ægte ambition om at gå forrest i den grønne omstilling, og den bruger meget energi på det. Men viljen og energien er ikke nok. Tankerne fra den unge generation, der modsat de fleste rådgivere er opvokset i en digital verden og med en ændret verdensforståelse, skal med. Kun sådan kan vi rådgive med de nyeste tanker," siger katrine Ellersgaard Nielsen.

Et af medlemmerne i i det nye advisory board er Pernille Krieger, specialist i Energi, Indeklima & Bæredygtighed i MOE. Hun peger på, at unge rådgivere ser komplekse problemstillinger fra et andet perspektiv end mere erfarne rådgivere.

"Vi er vokset op i en digitaliseret verden under konstant forandring. Vi kommer derfor med andre kompetencer, og vi kan forhåbentlig give et andet perspektiv på den eksisterende praksis og de udfordringer, vi som branche står overfor," siger Pernille Krieger.

Forslagene fra de unge skal tage udgangspunkt i de unges blik på branchen, være tænkt ”ud af boksen” og kunne ”fyre op” under branchen og branchefællesskabet. Advisory Board drøfter emner, som DI Rådgivernes bestyrelse har besluttet. Bestyrelsen kan eventuelt bede Advisory Board om på sigt at tage andre emner op end bæredygtighed og FN’s verdensmål.

Relateret indhold