Folketinget har den 9. juni vedtaget en revideret udbudslov for Danmark. De fleste ændringer træder i kraft den 1. juli 2022.

10.06.22 DI Rådgiverne Nyheder

Udbudsloven er vedtaget

Folketinget har vedtaget en revideret udbudslov. DI Rådgiverne er lettede over, at de værste tidsler i buketten er fjernet, men der er stadig et par genstridige stykker tilbage.

Branchedirektør Katrine Ellersgaard Nielsen bloggede i forrige ude om, at det er for tidligt at lægge boksehandskerne på hylden i kampen for ændringer til udbudsloven. Aftalen er nu landet. Læs blogindlægget her: Udbudsloven og årets dårligste joke, som ikke er sjov.

I DI Rådgiverne er vi lettede. Det er lykkedes at tale fornuft ind og usmart insourcing af udbudsplatform ud.

Politikerne har besluttet at undersøge mulighederne i fælles standarder og krav til markedets digitale udbudsportaler fremfor udvikling og drift af en ny statslig udbudsplatform til 170 mio. kr.

Derudover er der åbnet for mere brug af fleksible udbudsformer og bedre mulighed for at foretage ændringer i udbudsmaterialet og eksisterende kontrakter.

Læs også: Revision af udbudslov vedtaget

Alle ønsker er ikke opfyldt

Der er stadig ting, vi ville ønske var faldet anderledes ud.

DI Rådgiverne har blandt andet arbejdet for lavere transaktionsomkostninger, når det offentlige køber små opgaver på under 500.000 kr. Det er ikke kommet med, men vi kæmper videre. Og det spænder ikke ben for glæden over mere fleksible udbud, samt at samfundet ikke blindt fyrer millioner af skattekroner af for at opfinde en løsning, som allerede er på markedet.

Læs også: Den politiske behandling af lovforslaget

#ladosløsedetsammen

Relateret indhold