DI Rådgiverne lancerer ny podcast – Hvem løser fremtiden?
Vi står som samfund midt i og overfor en lang række kriser og udfordringer. Klimakrise, biodiversitet, den demografiske udvikling – listen er lang. Men hvem udvikler og opfinder de løsninger, der gør, at vores fremtidige samfund kommer til at hænge bedre sammen?
Det er nogle af de mennesker og deres løsninger, du kan høre om i denne serie; dem som hver dag arbejder med små og store løsninger, som skal bidrage til et fremtidigt mere bæredygtigt samfund. Drevet af det overordnede spørgsmål: Hvem løser fremtiden?
Podcastserien hører sammen med caseuniverset Lad os løse det sammen. Her deler vi gode historier fra rådgiverbranchen, så flere kan se, hvordan rådgivere tilfører viden og nytænkning og bringer det videre på tværs af virksomheder, brancher og landegrænser.
Vi vil inspirere meningsdannere, beslutningstagere og kunder i den offentlige og private sektor, men også unge menensker, som en dag i fremtiden kan vælge karriere som rådgiver.
Læs mere her: Lad os løse det sammen
Første episode: ”Trygve og fremtidens elnet”
Trygve Skjøtskift fik for fem år siden en ide. Nu er den klar. Flex Platformen, som ideen hedder, kan virtuelt koble sig til styringssystemer i bygninger og sørge for både omfordeling og en mere effektiv udnyttelse af den strøm, vi får fra vedvarende energi. Det kan reducere vores CO2 udledning og samtidig, vil bygninger koblet på platformen, blive betalt for at levere fleksibilitet til elnettet. I dag er det fossilt fyrede kraftværker, som er med til at balancere vores elnet. Den rolle håber Trygve og hans kollegaer, at Flex Platformen kan overtage.
Anden episode: ”Region Midtjylland og de usynlige robotter”
Hvordan skal Danmarks sundhedsvæsen se ud om 5-10-20 år? Kan sundhedsvæsenet modstå fremtidens demografiske pres?
Få spørgsmål er vigtigere for vores velfærdssamfund.
Region Midtjylland tegner ét bud på fremtidens sundhedsvæsen: Vi skal bruge robotter. Ikke fysiske robotter – men robotter bygget af koder, kaldet RPA-robotter. RPA (robotic process automation) sørger for, at sygeplejersker kan kigge mindre på skærmen og mere på patienten.
Et samarbejde mellem Region Midtjylland og rådgivningsvirksomheden Carve Consulting gør, at der i dag er flere end 200 RPA-robotter i gang på tværs af regionens sygehuse. På Århus Universitetshospital er der indtil videre frigjort mellem 20.000 og 25.000 arbejdstimer om året til patientnære opgaver.
Målet med robotterne er, at sygeplejersker, læger og andre gode kræfter i det danske sundhedsvæsen kan bruge deres faglighed – i stedet for at spilde tid på dataflytning og registreringsopgaver.
Meldingen fra Region Midtjylland er klar: Vi har kun kradset i overfladen af robotternes potentiale.
Du kan lytte til første episode her, eller der hvor du lytter til podcast:
EY er en af de første bygninger, som er blevet koblet til Flex Platformen. Potentialet for EY ligger i ventilation og varme, hvor de har størst energiforbrug. EY kan samlet spare 22 ton CO2 om året – alene for deres danske hovedkontor.