KPMG's gen-tilslutning til DI's Diversitetsløfte skal bidrage til et øget fokus på diversitet og inklusion
Siden Mads Raahede tiltrådte som ny CEO for KPMG i november 2023, har virksomheden valgt at gen-tilslutte sig DI's Diversitetsløfte. Tilslutningen er en del af et øget fokus på diversitet og viser virksomhedens stærke engagement og vilje til at fremme inklusion både internt og i den bredere rådgivningsbranche.
Diversitet som en strategisk ressource
Mads Raahede, CEO og Seniorpartner hos KPMG, understreger, at diversitet er meget mere end blot et tal for virksomheden; det er en grundlæggende forretningsmæssig nødvendighed. "I KPMG er diversitet ikke bare et 'numbers game'. For os handler det om at have de rette ressourcer på plads, så vi bedst muligt kan rådgive vores kunder. Vi lever af de dygtige folk, vi har i huset, og det er afgørende, at vi har en divers vifte af rådgivere, der kan afspejle de mange veje til en løsning," forklarer han.
KPMG har ladet sig inspirere af alle 16 principper i DI’s Diversitetsløfte, især erkendelsen af, at diversitet styrker en virksomhed, og at den skæve kønsfordeling i danske virksomheder er en stor udfordring. Disse principper flugter i høj grad med KPMG’s kerneværdier og strategiske mål.
Læs om Diversitetsløftets 16 princippet her
Konkrete handlinger og vedvarende engagement
Mads Raahede er åben omkring virksomhedens rejse og det arbejde, der stadig ligger foran dem. "Selvom vores overordnede kønsfordeling er inden for den acceptable ramme, erkender vi, at vi kan gøre det bedre, især på ledelsesniveau," siger han. KPMG fokuserer ikke kun på rekruttering, men er også fast besluttet på at pleje diversiteten gennem hele talentmassen. Denne langsigtede tilgang sigter mod at skabe en bæredygtig og inkluderende ledelsesstruktur.
Rådgivningsbranchen mangler ifølge Mads Raahede diversitet, en realitet KPMG er opsat på at ændre ved at spejle sig i bredere nationale benchmarks og trække inspiration fra de tilgængelige data og bedste praksisser. KPMG’s People-afdeling har allerede iværksat flere initiativer for at understøtte dette mål. For at komme nogle af de strukturelle problemer til livs har KPMG for eksempel ændret deres partner-KPI’er til i højere grad at måle mere på værdier og diversitetsmål og så forfremmer virksomheden lige mange kvinder og mænd procentvis, og de har gjort store fremskridt mod at opnå ligeløn. "Vi er 99% i mål," siger Mads Raahede omkring ligestilling i lønstatistikkerne i virksomheden.
Derudover har KPMG indført en af branchens mest omfattende barselspakker, der ikke blot overgår lovgivningen, men også inkluderer betalt pensionsindbetaling under dagpengeperioden for at reducere forskellen i pension mellem mænd og kvinder.
Ud over de mange diversitetsfokuserede initiativer er KPMG stolte af deres medarbejdernetværk, QueerSpace, der aktivt arbejder for at fremme LGBTQAI+ inklusion både i virksomheden og eksternt. "Vi er super stolte af at have en af branchens mest kendte employee resource groups," bemærker Mads Raahede og fremhæver gruppens udadvendte arbejde som rådgiver og inspirationskilde for andre virksomheders medarbejdernetværk.
Vejen frem: Nedbrydning af barrierer
Tilslutningen til DI’s Diversitetsløfte har styrket deres indsats for at tackle diversitetsudfordringen. "Vi har åbnet debatten i KPMG og erkendt problemet, og det mener jeg er første skridt," siger Mads Raahede. Virksomheden fokuserer nu på at nedbryde gamle strukturer og sikre, at rådgivningsbranchen bliver mere inkluderende og byder folk af alle køn og livsfaser velkommen.
KPMG’s fremtidige indsats vil fortsat have fokus på at integrere diversitet i alle forretningsområder. Dette inkluderer at sikre øget ”sponsoring” af kvinder på øvre niveauer samt deltagelse i initiativer som More Women in Consulting, hvor KPMG’s repræsentanter engagerer sig med kolleger på tværs af det danske erhvervsliv for at dele erfaringer og skubbe på for en større diversitet.
Læs inspirationskataloget fra Managementrådgiverne om More Women in Consulting her
"Vi skal være modige og stikke næsen frem," understreger Mads Raahede. På denne måde håber KPMG at eliminere berøringsangsten omkring diversitetsdiskussioner og gøre dem til en naturlig og væsentlig del af virksomhedens kultur.