Statens insoucing af udbudsplatforme er droppet
DI Rådgiverne anerkender regeringens beslutning og opfordrer til fortsatte forbedringer af udbudssystemet
Samtidig med ændringen af udbudsloven i 2022 besluttede Folketinget at etablere en digital statslig udbudsplatform ved at insource private udbudsplatforme. Projektet fik navnet MitUdbud. Formålet var at gøre det nemmere for små og mellemstore virksomheder at deltage i offentlige udbud.
Regeringen har gennemført nogle mindre dele af dette forslag, men resten af planen om at bygge en statslig it-udbudsplatform har regeringen nu droppet. Dette fremgår af forslag til Finanslov for 2025. De tidligere beregninger på besparelser i det offentlige som følge af initiativet har vist sig ikke at holde stik.
DI Rådgiverne har fra starten været imod planen om at opbygge en ny udbudsplatform, der ville indebære, at staten overtog private virksomheders udbudsplatforme.
DI Rådgiverne er dog positive overfor den del, der er gennemført. Dette gør det nemmere at finde de relevante udbud. Derudover havde DI Rådgiverne også andre ønsker til forbedringer, der eksempelvis ville gøre det muligt at genbruge allerede indtastede data i ESPD’et. Dette kan sagtens lade sig gøre uden, at staten selv opbygger en udbudsplatform.
Katrine Ellersgaard Nielsen, branchedirektør i DI Rådgiverne, udtaler: ”DI Rådgiverne er glade for regeringens udmelding om at droppe at insource de private udbudsplatforme. DI Rådgiverne har fra start været imod insourcingen. Dog støtter vi nogle af de forbedringer og forenklinger i udbuddene, som der var lagt op til. Det drejer sig blandt andet om muligheden for genbrug af tidligere indtastede data i ESPD’et. Dette håber vi fortsat, at regeringen vil arbejde på.”