07.12.18 DI Rådgiverne Nyheder

Inspirationskatalog fra DI Rådgiverne

Nye ideer opstod i tæt samarbejde mellem kommune og rådgivervirksomheder.

En af Danmarks absolutte styrker er at stå sammen og spille hinanden bedre. Det gælder også, når det offentlige og private samarbejder og understøtter hinanden i at udvikle løsninger til borgerne. 

DI Rådgiverne har netop udgivet et inspirationskatalog med indblik i hvilke ydelser, rådgivervirksomheder leverer til kommuner, regioner og staten, samt et værktøj til at undersøge, om en opgave løses mest effektivt af en privat rådgivervirksomhed eller internt i den offentlige organisation. 

Læs publikationen her.

Publikationen dokumenterer derudover, at konkurrenceudsættelse af opgaver betaler sig. Jo mere kommunerne køber private rådgivere, jo lavere er deres udgifter til områderne per borger.

Et samarbejde mellem rådgivervirksomheden Orbicon, Gladsaxe Kommune og boligforeningerne ABG og GAA sikrede nye effektive løsninger på problemer med våde kældre og skader på bygninger efter skybrud.

Orbicon udviklede i samarbejde med boligforeningerne, Novafos og Gladsaxe Kommune projektet, der sikrede, at den kraftigere regn kunne nedsive i grønne arealer og vandgennemtrængelige parkeringsarealer - i stedet for at ødelægge bygningerne eller løbe i kloakken, hvor det rene vand ville blive sendt til rensning. Ud over en effektiv løsning skabte projektet større livskvalitet for borgerne i området og øgede biodiversiteten. 

Skrevet af:

Kirsten Alkjærsig