20.08.18 DI Rådgiverne Nyheder

Morgendagens faglærte på menuen

Ny oplysningskampagne fra DI skal gøre det nemmere for arbejdsgivere at navigere mellem lærlinge og elever fra mere end 100 forskellige erhvervsuddannelser.

 

Nu er der hjælp at hente for 11 forskellige brancher, når det kommer til at navigere rundt i udbuddet af lærlingearbejde. DI har udarbejdet 11 ”dækkeservietter”, der tilbyder overblik over hvilke af de over 100 forskellige erhvervsuddannelser der er særligt relevante for brancherne.

Dækkeservietterne vil være at finde ved forskellige arrangementer i DI. Ønskescenariet er yderligere, at virksomhederne selv vil printe dem ud og hænge dem op. Således skal der skabes øget opmærksomhed omkring uddannelse af morgendagens faglærte.

Lærlingeoverblik i rådgiverbranchen

For rådgiverbranchen fremhæves især IT-faglige og tekniske lærlinge og elever som relevante for branchen. Herunder hører titler som datatekniker, IT supporter og teknisk designer, blandt mange andre. Rådgivernes dækkeserviet ser således ud.

DI Rådgivernes analyse fra juni viser bl.a., at over 60 pct. af rådgivervirksomhederne har udfordringer med at rekruttere de rette medarbejdere. Herunder oplyser 54 pct., at ansøgerne ikke har de rette kompetencer.

Ifølge erhvervsuddannelseschef Lone Folmer Berthelsen, er virksomhedens ansættelse af lærlinge og elever en afgørende del af svaret på, at selvsamme virksomheder har de faglærte medarbejdere, som de skal bruge. Således kan dækkeservietten forhåbentligt medvirke til forbedringer på området, selvom det kun er en del af løsningen.

DI’s del af kagen

Med trepartsaftalen fra 2016 blev arbejdsmarkedets parter og regeringen enige om, at der frem mod 2025 skal indgås 8.000 til 10.000 ekstra praktikpladsaftaler sammenlignet med 2016, hvor der blev indgået 34.247 praktikpladsaftaler. Allerede i år skal der indgås 2.100 flere praktikpladsaftaler end i 2016. Af dem skal DI’s medlemmer oprette mindst 500 og gerne flere.

Mads Buhl
Skrevet af:

Mads Buhl

Relateret indhold