02.11.18 DI Rådgiverne Nyheder

Ny undersøgelse viser at brug af design rykker forretningen

En ny undersøgelse fra DI og Dansk Design Center gennemført af Epinion via interviews med 802 virksomhedsledere viser, at virksomheder, der anvender design og designmetoder, oplever, at det styrker deres bundlinje og konkurrenceevne.Undersøgelsen er vigtig for designbureauer og andre, der sælger designydelser til deres kunder, men også for andre typer af rådgivervirksomheder der kan opnå fordele ved i højere grad at indtænke designbrug i deres forretningsmodel.

Undersøgelsen viser blandt andet, at 50 pct. af virksomhederne vurderer, at design har fået stigende betydning for deres bundlinje de seneste fem år. Ligesom 64 pct. af virksomhederne forventer, at design vil blive et vigtigere konkurrenceparameter i fremtiden.

80 pct. af de virksomheder der anvende design har egen designafdeling, mens 67 pct. af virksomhederne, der anvender design, købte designydelser hos designbureauer.

73 pct. af virksomhederne angiver, at de i høj grad eller meget høj grad køber ekster­ne ydelser, når en opgave er så krævende, at den overstiger deres interne ressourcer. 56 pct. angiver, at de køber eksterne designydel­ser, fordi de har behov for at blive udfordret og få “øjne på udefra”.

DI er vært ved en designkonference  den 5. november 2018.

Undersøgelsen kan ses her.

Mads Buhl
Skrevet af:

Mads Buhl

Relateret indhold