07.08.18 DI Rådgiverne Nyheder

Rådgiverbranchen får støtte af Rigsrevisionen i kritik af for høje transaktionsomkostninger

Det er glædeligt, at vi nu endelig får Rigsrevisionen ind i kampen omkring de høje transaktionsomkostninger, der er forbundet med tilbudsgivning på offentlige udbud.

I dagens udgave af erhvervsmediet InsideBusiness kan man læse, at Rigsrevisionen nu følger op på rådgiverbranchens mangeårige kritik af offentlige udbudsrunder og vil kulegrave området. Problemet tydeliggøres bl.a. gennem DI Rådgivernes UdbudsBarometer fra i år, der viser, at 85 procent af rådgivervirksomhederne ofte eller nogen gange afholder sig fra at byde i et udbud på grund af vurderede høje transaktionsomkostninger. Det er en stigning på 5 procentpoint siden 2016, og problemet er derfor blevet større.

- Vi ved, at de statslige indkøbere ikke har fokus på, hvordan de sparer på deres egne og virksomhedernes ressourcer til udbud. Virksomhederne kan vælge enten helt at lade være med at byde – eller at lægge udgifterne til at afgive tilbud over på prisen. I begge tilfælde er det kunderne, der betaler den største del af regningen, siger branchedirektør Henriette Søltoft, DI Rådgiverne, og fortsætter: 

- Derfor er vi rigtig glade for, at Rigsrevisionen nu vil belyse problemet, siger hun. 

Skrevet af:

Kirsten Alkjærsig