04.06.18 DI Rådgiverne Nyheder

Teknologipagt: Fælles ansvar for digitale kompetencer

Ny teknologipagt skal styrke samarbejdet mellem uddannelsesinstitutioner og virksomheder, så flere vælger en STEM-uddannelse.

Manglen på medarbejdere med tekniske og naturvidenskabelige uddannelser er stor. Derfor er det glædeligt, at regeringen i denne uge har lanceret en Teknologipagt.

Teknologipagten skal styrke samarbejdet mellem uddannelsesinstitutioner og virksomheder, så flere vælger en uddannelse inden for STEM-uddannelserne (Science, Technology, Engineering, Mathematics).

Målet for Teknologipagten er, at der i 2020 vil være mere end 150.000 børn, unge og voksne og 250 virksomheder engageret i pagten, og at der om 10 år skal være uddannet 20 pct. eller ca. 10.000 flere på de videregående uddannelser inden for STEM-området.

Med Teknologipagten giver regeringen, erhvervslivet, uddannelsesinstitutioner, organisationer og andre aktører håndslag på at gennemføre projekter og aktiviteter for at styrke arbejdsstyrkens tekniske og digitale kompetencer og spore flere unge ind på STEM-uddannelser. Teknologipagten ledes af regeringen og et TeknologipagtRåd. Kim Graugaard, DI er medlem af TeknologipagtRådet.

Hvis I også gerne vil deltage, kan I melde jer til her

Mads Buhl
Skrevet af:

Mads Buhl