DI Service Analyser

Brancheforeningen for Vask og Tekstiludlejning (BVT) Årsrapport 2023

I årsrapporten 2023 får du en samlet overblik over det seneste års udvikling i vask- og tekstiludlejningsbranchens omsætning, beskæftigelse og økonomiske sundhedstilstand. I 2022 og 2023 har der været store usikkerheder med inflationsstigninger og usikre leverandørkæder. Men der har også flere positive elementer med bl.a. mere aktivitet og flere rejsende til Danmark. Det har været positivt for virksomhederne i Brancheforeningen for Vask og Tekstiludlejning

Årsrapporten peger på, at omsætningen for erhvervsvaskerne har ramt et rekordhøjt niveau i 2022 på 3,4 mia. kr. Det betyder, at branchens omsætning har vækstet med 48 pct. siden referenceåret 2009.

Årsrapporten peger også på, at erhvervsvaskerierne beskæftiger mange seniorer, da aldersgrupperne 50 til 66 udgør 38 pct. af branchens beskæftigede. Erhvervsvaskerierne er derudover gode til at ansætte folk med anden oprindelse end dansk. Hele 41 pct. af medarbejderne har anden oprindelse end dansk.

Erhvervsvaskerierne er en stærk branche, som servicerer både offentlige og private kunder. Vi tror på, at erhvervsvaskerierne fortsat kommer til at spille en central rolle – både med at sikre høj kvalitet for offentlige og private kunder, men også i forhold til fortsat at tage et stort ansvar ved at ansætte folk fra kanten af arbejdsmarkedet.

Emil Knudsen
Skrevet af:

Emil Knudsen

Relateret indhold