Arrangement

BVT Medlemsmøde 2022

Vær med når branchen samles for at netværke og blive klogere på nyeste trends inden for grøn forsyning, tekstillevetid og cirkulær økonomi.

PROGRAM

Torsdag den 15. september

Kl. 12.00 Frokost
Hotel Radisson Blu, Margrethepladsen 1, 8000 Aarhus C

Kl. 13.00 Velkomst og hvad rør sig i branchen
Præsentation fra Henrik Luxhøj, bestyrelsesformand og Lasse Hangaard, branchesekretæren, BVT

Kl. 13.30 Grøn forsyning i vaskeribranchen v. Bjarne Bach, Partner og Fridolin Müller Holm, Head of Industry, Viegand Maagøe
Viegand Maagøe er energirådgivere og vil fortælle om den nuværende situation omkring gas- og elforsyningen i Danmark og EU. Virksomheden vil derudover præsentere ideer til, hvordan erhvervsvaskerierne kan gøre deres forsyning grønnere gennem energiintegration og elektrificering.

Kl. 14.50 Pause

Kl. 15.20 To be confirmed

Kl. 16.00 Ny genanvendelse af tekstiler v. Ditte Højland, CEO, Textile Change
Startuppen Textile Change vil komme og fortælle om sin teknologi, som behandler fibre på molekylært niveau, hvilket sikrer adskillelse af tekstilblandinger samt rene tekstiler uden nedbrydende fibre.

Kl. 16.30 Check-in på hotel Radisson Red Aarhus, Frederiksgade 88

Kl. 18.00 Rundvisning med efterfølgende middag på Humleland Mikrobryggeri, Fiskerivej 2 C

Fredag den 16. september

Fra kl. 7.00 Morgenmad på hotellet

Kl. 9.00 Afgang til Café Hack, Teatergaden 1

Kl. 9.30 Cirkulær økonomi er lig med serviceøkonomi v. Else Skjold, forsker, Det Kongelige Akademi
Fremtidig politisk regulering og lovgivning inden for tekstilområdet vil i høj grad være rettet mod en bæredygtig og cirkulær omstilling af tekstilsektoren. Og deri ligger der et kæmpe potentiale for servicesektoren. Oplægget er baseret på den store nationale forsknings- og innovationsplan for cirkulær økonomi og tekstiler i Danmark og vil give bud på, hvordan BVT’s medlemmer kan deltage.

Kl. 10.10 Workshop: Muligheder & udfordringer inden for bæredygtighed v. jakob Scharff, branchedirektør, DI Service og Lasse Hangaard, branchesekretær, BVT
Vaskerier og leverandører vil i samarbejde identificere muligheder og udfordringer inden for bæredygtighed. Denne workshop har fokus på at forlænge tekstillevetiden, og hvilke tiltag man kan lave som maskin-, kemi- og tekstilleverandører samt på vaskerierne.

Kl. 12.00 Frokost

Kl. 13.00 Afgang til Aarhus Havn

Kl. 13.45 Rundvisning på Århus Havn v. Olav de Linde
Rundvisning og fortælling om processen ved at bygge bæredygtige og cirkulære bygninger. Rundvisning foretages af ejendomsselskabet Olav de Linde, som har stået for bebyggelsen.

Kl. 15.00 Afsluttende bemærkninger v. Henrik Luxhøj, bestyrelsesformand, BVT