Arrangement

BVT Medlemsmøde 2023

Årets BVT møde holdes i stor udstrækning sammen med det svenske forbunds Höstmöte. Höstmötet giver god mulighed for socialt samvær på tværs af branchens vaskerier og leverandører samt blive inspireret og gå i dialog om eksempelvis bæredygtighed, forbundenes kontrolordninger og meget mere.

I BVT er vi meget glade for igen i år at kunne invitere dig og repræsentanter fra din virksomhed til dette års Medlemsmøde, der holdes den 16. og 17. november 2023 i Halmstad, Sverige.

PROGRAM

Dag 1 - torsdag den 16. november

Kl. 10.00  Velkommen til Halmstad.
Urszula Hansson, Halmstad Kommunalråd

Kl. 10.15  Cirkulære designmodeller.
Cecilia Tall, Programchef, RE:SOURCE.
RE:SOURCE arbejder for materialeanvendelse gennem innovation og konkurrence. Oplægget vil præcisere, hvad industrien kan komme til at efterspørge i fremtiden, både i forhold til materialer, fremtidige produktionsteknologier og nye produkter. 

Kl. 10.45  ERASMUS+ projektet ’The New Scandinavian Quality Control Model’.
Anna Bernstad og Charlotte Duse, Tvatteriforbundet.
Projektet er et samarbejde mellem det danske og svenske forbund, som har til formål at skabe et forum for videndeling og sammenligning af nuværende kontrolordninger. 

Kl. 11.45  Bæredygtige tekstiler.
Claus Nissen, konsulent, Beirholms Væverier.
Med over 40 års brancheerfaring er Claus stadig overrasket over, hvor mange skjulte potentialer, der ligger i det rigtige valg og behandling af tekstiler. I dette foredrag deler Claus alle disse erfaringer og tips med udgangspunkt i udfordringer og krav fra aktører, markedet og samfundet.

Kl. 12.15  Ansættelse af medarbejdere på kanten af arbejdsmarkedet
Kenneth Sjökvist, Foretningsudviklingschef, EnRival.
EnRival er et vikarbureau, der hjælper dem, der står uden for arbejdsmarkedet. Kenneth Sjökvist vil fortælle om deres arbejde, og hvordan de sikrer, at vaskerier får de kompetencer, som vaskerierne skal bruge for at opfylde deres behov.

Kl. 12.30  Frokost

Kl 13.30  Energieffektivisering i industrivaskerier
Nils Lekeberg, Grundlægger, Enjay
Enjay er en svensk greentech-virksomhed med fokus på energieffektivitet i forurenet afkastluft fra f.eks. vaskerier, restauranter, træindustrien og fødevareproduktion. Nils Lekeberg vil fortælle om den tekniske platform, som Enjay har udviklet, der er i stand til at genvinde energi, hvor traditionelle teknikker ikke virker.

Kl. 14.00  Ansættelse af neurodivergente og det uudnyttede potentiale.
Daniel Brämhagen, EY. Partner og EMEIA People Sustainability Lead
Branchen vil blive introduceret til rapporten "Värdet av att få vara sig själv – Vilken potential finns i en mer inkluderande skola och arbetsplats?". Rapporten viser, at der er et uudnyttet beskæftigelsespotentiale blandt mennesker med neuropsykiatriske funktionsvariationer, NPF (fx ADHD, autisme, Tourettes symptomer, sprogforstyrrelse, ordblindhed).

Kl. 14.30  Leverandørudstilling.

Kl. 18.00  Höstmötet afsluttes.

Kl. 19.00  Fælles middag på Halmstad Plaza.

Dag 2 - fredag den 17. november

Kl. 6.30 – 9.00   Morgenmad på Halmstad Plaza 
Husk udtjekning inden mødestart

Kl. 9.00  Velkomst og hvad rører sig i branchen.
Andreas Nyborg, Divisionsdirektør, Textilia Group og Formand for BVT:

Kl. 9.20  DI´s (nye) anbefalinger til offentlige grønne indkøb.
Felix  Dalker, Chefkonsulent, DI's enhed for off./privat samarbejde. 
Felix Dalker vil fortælle om tendenserne inden for grønne indkøb i offentlige kontrakter, samt hans erfaringer med, hvordan man som branche proaktivt kan præge det offentlige i en grønnere retning.  

Kl. 9.50 ( Afventer)

Kl. 10.10  Pause.

Kl. 10.20  Biogas i Danmark.
Medlemmerne præsenteres for den seneste udvikling inden for biogas i Danmark, herunder tendenser i det regulatoriske miljø samt udvikling og produktion af udstyr og løsninger inden for bæredygtig biogas.

Kl. 11.00   Genanvendelse af vaskeriers erhvervstekstile
Anna-Kaisa Huttunen, Director of Partnerships, Rester.
Rester er en finsk virksomhed, der muliggør genvinding af erhvervstekstiler til nye fibre og råmaterialer. Rester har i dag et af de største B2B genanvendelsesanlæg for tekstiler i Europa. 

Kl. 11.50  Tak for denne gang.

Kl. 12.00  Frokost