22.01.19 DI Service Nyheder

Flere ældre vil mangle plejebolig

Ny analyse viser, at der vil mangle 35.000 plejehjemspladser i 2030. Friplejeboliger kan imødekomme udviklingen og understøtte større mangfoldighed i udbuddet af plejeboliger, mens kommunernes anlægspres lettes.

Antallet af plejeboliger har ifølge tal fra Danmarks Statistik stået stille siden 2010, men fremadrettet vil antallet af ældre stige - og dermed også behovet for flere plejeboliger. 

"Vi ser ind i en fremtid, hvor antallet af ældre med plejebehov vokser markant. Hvis vi alene laver en demografisk fremskrivning, vil der i 2030 være brug for 35.000 flere plejeboliger. Hvis vi optimistisk vurderer, at ældre fremover vil være sundere, vil der være brug for 13.500 plejeboliger. Uanset hvilke tal vi tager udgangspunkt i, er det en kæmpe udfordring" siger branchedirektør i DI Service Jakob Scharff.

"Der står private investorer klar, som gerne vil bygge plejecentre og drive dem for kommunerne for en almindelig plejetakst, for lige nu ser det ikke ud til, at det er realistisk, at kommunerne kan finde plads i anlægsbudgetterne til at imødekomme fremtidens behov. Der står investorer klar til at hjælpe" siger Jakob Scharff.

Læs hele analysen her.

Du kan også læse hele artiklen i Berlingske her.

Skrevet af:

Felix Dalker

Relateret indhold