25.05.18 DI Service Nyheder

Servicebranchen brager derudaf med flere job end nogensinde før

Servicebranchen har aldrig før haft så mange medarbejdere, hvor der nu er 150.000 fuldtidsjob. Samtidig er knap hver femte medarbejder udlænding.

Flere medarbejdere i de danske virksomheder
Siden finanskrisen er er der kommet næsten 25 pct. flere medarbejdere i de danske servicevirksomheder, og branchen kan dermed tage æren for en stor bid af den samlede beskæftigelsesvækst. Det vækker begejstring i servicevirksomhedernes brancheforening, DI Service.

- Det går forrygende for de danske servicevirksomheder, som dagligt leverer service af høj kvalitet til os alle sammen. Og fremgangstiderne kan mærkes på både omsætning og beskæftigelse, som begge vokser støt. Da der sidst var fuld fart på herhjemme, altså før finanskrisen, havde servicebranchen 120.000 ansatte - nu er det knap 150.000. Det vidner om, at vores ydelser er efterspurgt, og at vores virksomheder vokser – også betragteligt mere end den gennemsnitlige danske virksomhed, siger branchedirektør i DI Service, Jakob Scharff.

Dobbelt så mange udlændinge i servicebranchen
Knap hver tiende medarbejder i danske virksomheder i dag er udlænding. Andelen er dobbelt så stor i servicebranchen. Og det hænger i høj grad sammen med, at servicevirksomhederne er dygtige til at håndtere de udfordringer, det kan skabe at staben bliver mere international.

ISS er en af de virksomheder, der gør en ekstra indsats for at sikre, at udenlandske medarbejdere bliver taget godt imod. Og det er der da også god grund til, når man har 118 forskellige nationaliteter ansat. For ISS er den mangfoldighed, bl.a. de udenlandske medarbejdere bidrager med, rigtig godt for virksomheden.

- Vores medarbejdere er vores eneste og altafgørende aktiv. Derfor gør vi selvfølgelig alt, hvad vi kan, for at de trives – uanset hvor i verden de kommer fra. Det kræver selvfølgelig nogle ekstra ressourcer, når medarbejderen kommer fra udlandet, men vi ser samtidig, at teams med høj mangfoldighed simpelthen performer bedre end ensartede teams. Og det giver en stor stolthed i de enkelte teams. Alt i alt er det godt for vores medarbejdere – og god forretning for ISS, siger adm. direktør Flemming Bendt, ISS Danmark.

Mangel på arbejdskraft
I en tid hvor stadig flere virksomheder melder om mangel på medarbejdere, skal virksomhederne oppe sig for at finde de medarbejdere, de har brug for, mener branchedirektør Jakob Scharff.

- Vores virksomheder mangler medarbejdere – ufaglærte, faglærte og højtuddannede. Danske virksomheder skal derfor blive endnu bedre til at skaffe de medarbejdere, de har brug for – både fra Danmark og fra udlandet. Og her kan det øvrige danske erhvervsliv lære noget af servicevirksomhederne, siger Jakob Scharff.

 

Skrevet af:

Jakob Scharff