21.02.19 DI Service Nyheder

Skal du være leverandør af genoptræning?

Det frie valg af genoptræning betyder, at du som privat behandler kan blive leverandør af genoptræning til borgere.

FRIT VALG. Det frie valg af genoptræning betyder, at du som privat behandler kan bliver leverandør af genoptræning til borgere, hvis ikke kommunen kan tilbyde opstart af et genoptræningsforløb senest syv dage efter, at borgeren er blevet udskrevet fra hospitalet.

Det frie valg omfatter tre niveauer af genoptræning, du som privat leverandør kan søge om blive godkendt til at levere. Det drejer sig om basal genoptræning, avanceret genoptræning og specialiseret rehabilitering. På nuværende tidspunkt modtages udelukkende ansøgninger vedrørende basal genoptræning.

Se hvordan du kommer i gang her

FRIT VALG

Nu er det muligt for patienter, som er udskrevet til genoptræning, at finde leverandører som er godkendt under fritvalgsordningen. Hjemmesiden www.mingenoptræning.dk tilbyder de relevante oplysninger på de indtil videre 173 godkendte private leverandører af genoptræning. Hjemmesiden bidrager til, at patienter kan gøre brug af frit valg på genoptræningsområdet og komme til den behandler der kan tilbyde den hurtigste behandling. Patienter kan gøre brug af det frie valg, hvis de skal have basal genoptræning, dette kunne for eksempel være genoptræning efter en hofte- eller knæoperation

Skrevet af:

Felix Dalker