01.10.19 DI Service Nyheder

Automation og robotteknologi i vaskeribranchen

Den 26. og 27. september var 40 deltagere fra BVT’s medlemskreds samlet i Göteborg for at blive klogere på automation, robotter og digitalisering.

Vi besøgte bl.a. Volvo Cars, hvor vi ombord på et tog kørte igennem produktionslinjen, der beskæftiger i alt 1400 robotter og 6000 ansatte, der i treholdsskift producerer 60 biler i timen.

Løbende kvalitetskontrol sikrer, at bilerne bliver fejlfrie på produktionslinjen, der samler flere forskellige Volvomodeller i mange forskellige farver på samme tidspunkt.

På JENSEN i Boräs foregår produktionen med lidt langsommere hastighed. Her produceres 100 beklædningssystemer om året. Ikke desto mindre er det en forretning i vækst, og JENSEN er derfor igang med at udbygge produktionen. På JENSEN så vi også beklædningsrobotten "Thor" fra Inwatec i Odense, der bl.a. kan rotere bøjlerne ved loader-stationen - til stor begejstring hos deltagerne.

Fredagens program bød på en digitaliseringsworkshop, hvor deltagerne fik fingrene i værktøjet Data For Business under kyndig vejledning af partner Nicolaj Sjøhart Lund fra Solitwork og Carsten Johansen fra Networked Business Initiative.

Sidst men ikke mindst blev vi klogere på automatisering af det administrative arbejde med softwarerobotter af konsulent Jesper Viby Rasmussen fra Knowit.

Se præsentationerne herunder:

Digitaliseringsworkshop

Download