18.12.19 DI Service Nyheder

Klimastafet: DFD giver kasserede tekstiler nyt liv

Som et led i regeringens klimapartnerskab for it, service, rådgivning og turisme har adm. direktør Christian Ellegaard fra De Forenede Dampvaskerier (DFD) fået denne uges klimastafet. I staftten fortæller Christian Ellegaard om DFD's klimaindsatser.

De Forenede Dampvaskerier har skabt en ny forretning på bæredygtige initiativer. Udtjente tekstiler får nyt liv som både modetøj eller arbejdsbeklædning.

"I DFD vasker vi tøj for mange tusinde kunder. Og vi kasserer dagligt 1000 stykker tekstiler om dagen," siger adm. direktør Christian Ellegaard. 

I fremtiden vil DFD gerne genanvende alle tekstiler. 

Derfor har DFD taget initiativ til et nyt projekt kaldet Drømmefabrikken.

På Drømmefabrikken skal industri-tekstiler og udlejningsmaterialer samles og genbruges til nye produkter. Alle afdelinger i DFD sender deres udtjente tekstiler til Drømmefabrikken. 

"Vi sikrer,at alle tekstiler bliver brugt igen, og at ingen tekstiler bliver sendt til forbrænding. Vi sparer på den måde en masse CO2-udledning," lyder det fra Christian Ellegaard. 

DFD hart indledt et samarbejde med designer Klaus Samsøe, hvor de i fællesskab skal gøre cirkulær økonomi til en hverdagsmanøvre. 

Klaus Samsøe er kendt som ene stifter af mærket Samsøe & Samsøe. 

Med mærket Leftover skaber Klaus Samsøe designertøj lavet udelukkende af genanvendte tekstiler fra DFD. 

Forklæder, lagner, duge og forstykker genopstår som nye flotte designs i form af trøjer og skjorter.

De kommende uger kan du følge stafetten, og høre deltagerne komme med bud på deres bidrag til regeringens klimahandlingsplan.