19.12.19 DI Service Nyheder

Klimapartnerskaber i DI: Servicevirksomheder tog aktiv del

Den 17. december slog DI’s medlemsvirksomheder inden for it, service, rådgivning og turisme et slag for klimaet, da de i et ”Grønt Idélaboratorium” fremsatte forslag til, hvordan virksomhederne kan bidrage til at reducere CO2-udledningen.

”Det har været super inspirerende og rigtig, rigtig godt at lave noget på tværs af flere brancher,” siger adm. direktør i Vilhelm Lauritzen Arkitekter Gyrithe Saltorp om Grønt Idé-laboratorium.

Ambitionen om at nå 70 pct. CO2-reduktion i 2030 har virksomhederne i høj grad taget til sig. Det kom til udtryk til det grønne ide-laboratorium.

”Jeg er meget glad for, at så mange af vores medlemsvirksomheder selv spiller aktivt ind med forslag til, hvordan vi kan nå regeringens målsætning om, at Danmark skal nedbringe sin udledning af drivhusgas med 70 pct. i 2030. Det er en ambition og målsætning, som vi også deler i Dansk Industri,” påpeger Lars Frelle-Petersen, direktør i DI.

Det var DI’s branchefællesskaber DI Digital, DI Rådgiverne, DI Service og DIs enhed for Turisme og Oplevelsesøkonomi, der havde inviteret til det grønne idelaboratorium. Knap 50 virksomhedsledere deltog til arrangementet.

”Det vi synes, der er spændende hos PostNord at arbejde videre med, det er, hvordan vi kan bruge el, hvordan vi kan bruge alternativ brændstof og hvordan vi kan bruge cykler eller andre former for 'last mile'-løsinger, som gør, at vi kan levere en grønnere løsning til vores kunder”, siger CCO i PostNord Stine Sander.

Men arbejdet stopper ikke her.

Som led i regeringens klimapartnerskaber afholdes konferencen ’Klimamøde i DI’, hvor vi her vil fremhæve erhvervslivets egne initiativer samt politiske anbefalinger til regeringen. Vi deler tanker og visioner for klimapartnerskabets videre arbejde.

Klimamøde i DI afholdes den 20. januar fra kl. 13.30-16.00 i Industriens Hus.

Tilmeld dig her.

Simone Tofte Jensen
Skrevet af:

Simone Tofte Jensen