08.10.20 DI Service Nyheder

Frivillige kræfter leverer glædesfulde oplevelser på plejecenter

På Langagergård Plejecenter, som drives af den private leverandør Forenede Care i samarbejde med Greve Kommune, står en gruppe engagerede frivillige trofast klar til at lave aktiviteter med beboerne.

Glæden skabes for beboere såvel som for de frivillige, når de hver uge drager sammen på cykeltur i lokalområdet.

Det er med begge arme op i vejret, hver gang vi har været her. Mange af beboerne siger: ”Vi ser frem til den ugentlige cykeltur, fordi det giver så god mening, og I gør os så glade”. Jan Kold-Christensen

Sådan fortæller Jan Kold-Christensen om sin oplevelse som frivillig plejehjemmet Langagergård, som drives af den private leverandør Forenede Care i samarbejde med Greve Kommune. På Langagergård er frivillige kræfter er hver uge med til at skabe nærhed og givende oplevelser for beboerne. De frivillige arrangerer banko, dans, gymnastik og cykelture. Cykelturene står Jan, Per og Jørgen for, og trofast fører de hver uge de beboerne rundt til både hav og skov.

For Jan er glæden ved cykelturene gengældt, og netop denne glæde ved at gøre noget godt for andre er, hvad som får ham til at komme igen uge efter uge:

Man kan selvfølgelig spørge hvorfor kommer vi frivillige? Hvad laver vi her? Vi får ikke noget for vores gerning, men vi gør det alene for at skabe glæde blandt beboerne. Det vi gør, er at vi giver beboerne glæde og oplevelser. Til gengæld får vi frivillige præcis det samme igen. Jan Kold-Christensen