01.10.20 DI Service Nyheder

Q&A om kantinedrift og coronarestriktioner

Der er mange presserende spørgsmål omkring, hvordan man som kantine skal håndtere de nye coronarestriktioner. Her finder du svar på de mest centrale spørgsmål.

Kompensation til underleverandører

Under forhandlingerne fredag nat blev der, som noget nyt øget adgang til kompensation for underleverandører til arrangementer – som f.eks. cateringvirksomheder mv.

Vi har endnu kun den politiske aftale at forholde os til og ikke nogle klare retningslinjer for, hvad kravene for at søge kompensationen indebærer. Vi er løbende i kontakt med politikere og embedsmænd om udviklingen og orienterer så snart, vi ved mere.

Smitteregistering på serveringssteder åben for offentligheden

Sundhedsmyndighederne opfordrer serveringssteder (åbne for offentligheden), som f.eks. restauranter, barer, caféer m.v., hvor der serveres mad, drikkevarer på salgsstedet, til at foretage en frivillig registrering af gæsters kontaktoplysninger (navn og telefonnummer) samt ankomsttidspunkt med henblik på smitteopsporing. Her er Sundhedsministeriets anbefaling for, hvordan man håndterer data: https://sum.dk/Temaer/Coronavirus-COVID-19/~/media/Filer%20-%20dokumenter/01-corona/Vejledning-til-serveringssteder-om-videregivelse-af-indsamlede-personoplysninger-til-STPS.pdf

Gælder forsamlingsforbuddet for kantiner?

Forsamlingsforbuddet gælder ikke ved den normale drift af kantiner, hvor man i stedet skal leve op til kravene for afstand om 1 meters afstand og 2 kvadratmeter pr. person.

I tilfælde af, at kantiner har større arrangementer, så gælder forbuddet om større forsamlinger også for kantiner. Det vil sige, at hvis gæsterne sidder ned på faste pladser, og alle har ansigtet i samme retning, så må der godt være mere end 50 (og mindre end 500).  Bekendtgørelsen findes her: https://www.retsinformation.dk/eli/lta/2020/1393

Skal man bruge mundbind?

Hvis man har flere arrangementer/selskaber på samme tid, er det DI’s vurdering, at der skal anvendes mundbind hos alle, når de rejser sig.

Som allerede oplyst, skal man ikke bruge mundbind i kantiner lukket for offentligheden, men i kantiner åbne for offentligheden.  

Hjælp fra DI

DI’s hjemmeside bliver løbende opdateret med råd og vejledninger.

Har du spørgsmål til personalejura, har vores jurister samlet svarene på ofte stillede spørgsmål. 
Finder I ikke svar på jeres spørgsmål, kan I kontakte Juravagten i DI (mandag-fredag kl. 8.00-17.00).
Telefon: 3377 3377
Mail: jura@di.dk

Har I spørgsmål til COVID-19, hjælpepakker og restriktioner, kan I også skrive til hjpak@di.dk. Så vil en af vores øvrige DI-kollegaer være behjælpelig med svar.

Skrevet af:

Anna Kjær Beyer