14.02.20 DI Service Nyheder

ISS vil være med til at forme næste generation af faglærte

Pålægsmaskine. Røremaskine. Opvasker. Ordene står på hvide labels over de lange rækker af sikringer på den forvoksede eltavle. Over tavlen løber halvtreds til hundrede ledninger af varierende tykkelse ind i betonvæggen og videre ud i bygningen.

Foto: Steen Knarberg

Her i kælderen under en af Danmarks kaserner har elektrikerlærling Nicklas Gütler Nielsen efterhånden siddet en del gange sammen med skiftende svende.

– Det er jo her, man skal finde fejlen, når et eller andet går i sort oppe i kasernens køkken. Og til at begynde med var jeg virkelig forvirret, kan jeg huske. For den her tavle er jo lige lidt større end dem, man ser hjemme hos hr. og fru Jensen, siger 18-årige Nicklas Gürtler Nielsen.  

Men Nicklas Gürtler Nielsen har fået smag for fejlfindingen. Og han er glad for sin læreplads hos ISS, der bringer ham rundt til mange af de kaserner, hvor ISS leverer all round facility service. 

Folk ser nogle gange lidt underligt på mig, når jeg siger, at jeg er elektrikerlærling hos ISS. Nicklas Gürtler Nielsen, elektrikerlærling ISS Danmark

Kan man være elektriker hos ISS?

Det var et tilfælde, at Nicklas Gürtler Nielsen landede hos ISS. Faktisk vidste han ikke, at servicefirmaet tog elektrikerlærlinge, før en ven sendte ham et opslag på en læreplads.

– Folk ser nogle gange lidt underligt på mig, når jeg siger, at jeg er elektrikerlærling hos ISS. De ser ISS som et rengøringsfirma – og det gjorde jeg også selv, før jeg kom i lære her, siger Nicklas Gürtler Nielsen.

I dag har Nicklas Gürtler Nielsen dog helt styr på, at ISS løser en lang række serviceopgaver, og at virksomheden både tager rengøringsteknikerelever og alt fra elektrikerlærlinge til kokke-, kontor- og økonomielever.

– Hvis jeg havde vidst det, havde jeg nok søgt en læreplads hos ISS noget før. For jeg var ude med ansøgninger i omkring et år og søgte helt fra Vanløse til flere steder på Fyn, fortæller Nicklas Gürtler Nielsen, der bor i Slagelse og går på Teknisk Skole i Næstved.

En god lærling lærer også svenden noget

Brian Vigsø Johansen er Technical Service Manager hos ISS og uddannelsesansvarlig leder for Nicklas Gürtler Nielsen. Han var egentlig på udgik efter en voksenlærling, men faldt for Nicklas’ ansøgning.

– Nicklas var kun 17 år. Men han havde arbejdet nogle år i en slagterforretning, og jeg tænkte, at han var robust nok til den kontante omgangstone på en kaserne. Og så havde han spillet badminton på højt plan og fik sendt et klart signal om, at han både var energisk og seriøs.

At Nicklas også havde hænderne skruet rigtigt på, stod hurtigt klart, da han begyndte at løse opgaver sammen med svendene fra ISS.

– Det er klart, at en ung lærling skal have meget hjælp i starten. Men Nicklas kunne ret hurtigt løse mindre opgaver selv, så han har været til stor gavn, siger Brian Vigsø Johansen.

Han peger samtidig på, at lærlinge kommer med andet og mere end arbejdskraft:

­­– Som svend går man jo og passer sit arbejde, og det bliver rutine. Så ofte lærer man også noget selv, når man skal forklare en lærling, hvorfor man gør det ene eller det andet – og nogle gange ender det faktisk med, at man finder en bedre løsning.    

For at vi kan levere en god service til vores kunder, er vi fuldstændig afhængige af, at vi har dygtige og kompetente medarbejdere Lotte Hjortlund Andersen, direktør for People & Culture ISS Danmark

ISS tager ansvar for næste generation af faglærte

Brian Vigsø Johansen mener, at virksomheder har et ansvar for at være med til at uddanne den faglærte arbejdskraft, der er brug for. Han ser det som en stor fordel, at han selv kan være med til at forme de svende, der om nogle år kommer ud på arbejdsmarkedet.  

De synspunkter er Brian Vigsø Johansen langt fra alene med. ISS Danmark arbejder systematisk med at sætte elever og lærlinge på dagsordenen i alle grene af virksomheden.

– For at vi kan levere en god service til vores kunder, er vi fuldstændig afhængige af, at vi har dygtige og kompetente medarbejdere inden for en lang række fagområder. Derfor bærer vi selvfølgelig også selv en del af ansvaret for at uddanne den næste generation af for eksempel kokke og elektrikere, siger Lotte Hjortlund Andersen, der er direktør for People & Culture i ISS Danmark.

– For at sætte lærlinge på dagsordenen blandt vores ledere, kører vi derfor to gange årligt en intern elevkampagne, hvor vi opfordrer vores ledere til at tage elever ind i deres egne teams, uddyber hun.

Ny lærling på vej til kasernerne

I Brian Vigsø Johansens team er der ud over Nicklas Gürtler Nielsen endnu en lærling på vej. Til sommer regner teamet nemlig med at dele en lærling med anden teknisk servicevirksomhed. 

– Vi er for få elektrikere i vores team til, at vi selv kan tage en lærling mere ind. Men nu får vi en, der allerede har lært meget hos en af vores samarbejdspartnere, og derfor vil han selvfølgelig kunne mere på egen hånd fra starten.  

Lige nu må teamet dog klare sig uden en lærling i nogle måneder, for Nicklas Gürtler Nielsen er ved at tage sit første hovedforløb på Teknisk Skole. Han vil gerne specialisere sig i intelligent styring af el og lys, men vil også tage et forløb med titlen ”Avanceret fejlfinding”.

Det er kloge valg, mener Brian Vigsø Johansen:

– Man skal uddanne sig til fremtiden, og vi kommer til at se flere og flere intelligente systemer. Men fejlfinding er basalt – du bliver klog af at lede efter fejl og udtænke de løsninger, der får tingene til at virke.

Skrevet af:

Rikke Ravn Faber