06.03.20 DI Service Nyheder

Jeg er blevet bedre, hurtigere og så bliver jeg mindre træt

Sådan lyder det fra Alexandra Urban, der netop er blevet udlært faglært rengøringstekniker.

Da jeg i sidste uge var til lærlingeprisuddeling, var det for første gang. Men jeg håber ikke, det bliver sidste gang - for jeg kunne ikke andet end at blive helt glad og meget imponeret. Lærlingeprisen gik nemlig til 32-årige Aleksandra Urban, og det er første gang nogensinde, at en rengøringstekniker-elev vinder den fornemme pris, der siden 2006 har været uddelt 162 gange i DI’s 18 regioner. Jeg er glad og imponeret - både på vegne af Aleksandra og på vegne af Forenede Service. Og fordi der er grund til at være mere end stolt på fagets og branchens vegne.

I et interview om lærlingeprisen i fagbladet ”Rent i Danmark” blev jeg bekræftet i, at rengøring er et fag. Og her slår Aleksandra fast, at det at blive faglært rengøringstekniker både har betydning i forhold til kvaliteten, produktiviteten og for den fysiske belastning af arbejdet. Og som Forenede Services regionsdirektør Bjarne Brohus fortæller i artiklen, så skaber glade medarbejdere tilfredse kunder, godt omdømme og mersalg.

Det er tydeligt, at Aleksandra og hendes faglærte uddannelse allerede nu er en gevinst både for Forenede Service og for Aleksandras kolleger. Så det er forståeligt, når Forenede Service er super stolte over både Aleksandra og deres arbejde med at få ufaglærte medarbejdere gjort faglærte. En rejse som ofte starter med danskundervisning eller at lære at læse og skrive. Det som Forenede Service helt lyrisk kalder fra ABC til EUD.

Og jeg bliver stolt, når jeg ser, hvordan branchen hele tiden udvikler sig. Jakob Scharff

Og jeg bliver stolt, når jeg ser, hvordan branchen hele tiden udvikler sig. Servicebranchen er en branche, som længe har taget samfundsansvar ved at tage folk ind fra kanten af arbejdsmarkedet, men at lærlingeprisen i år går til Aleksandra, er udtryk for, at servicebranchen i stigende grad også efteruddanner sine medarbejdere.

Det har længe været et krav at benytte faglærte rengøringsteknikere på mange offentlige kontrakter som f.eks. hospitaler og plejehjem. Men Aleksandra arbejder hos Forenede Service på en erhvervsrengøringskontrakt, hvor det ikke er et krav er være rengøringstekniker. Forenede Service efteruddanner altså fra ufaglært til faglært rengøringstekniker alene, fordi det giver mening, og fordi det løfter et samfundsansvar i forhold til fremtidens behov for faglært arbejdskraft.

Endnu engang stort tillykke til Aleksandra Urban og til Forenede Service fra Servicebranchens Arbejdsgiverforening og fra DI Service.

Læs mere om Aleksandra Urban i fagbladet ”Rent i Danmark” her.

Skrevet af:

Jakob Scharff