13.05.20 DI Service Nyheder

Musik på afstand skaber nærhed i en forandret hverdag

På Udsigten Plejecenter i Blistrup, som drives af Attendo, har man arrangeret udendørs musikalske oplevelser for plejehjemmets beboere i forsøg på at skabe glæde og liv i en hverdag, hvor besøg fra pårørende kun kan ske i begrænset omfang.

Som følge af coronavirus har beboerne på Udsigten Plejecenter i en længere periode måttet vænne sig til en hverdag uden besøg fra deres pårørende. Plejecenterets virksomhedschef Louise Nielsen fortæller, hvordan man alligevel har formået at skabe nærhed og glæde blandt beboerne ved at arrangere ugentlige udendørskoncerter. Både Kulturskolen Gribskov og Blistrup Kirke har bidraget med musikalske indslag. Nedenfor kan du se en video af Kulturskolen Gribskovs udendørskoncert.

Udendørskoncerter på parkeringspladsen
Som alt andet under coronavirus, må de musikalske oplevelser også foregå udendørs og med god afstand. På Udsigten Plejecenter gøres dette bedst fra parkeringspladsen, hvor alle plejecenterets afdelinger har udsigt til. Stueetagen ser med fra terrassen, 1. salen ser med fra vinduer og franske altaner, mens en tredje afdeling kan synge med fra spisestuen. Kulturskolen Gribskov tager rundt til forskellige plejecentre i kommunen og var forbi Udsigten Plejecenter en enkelt gang. Musikere fra Blistrup Kirke kommer på besøg og spiller hver uge. Louise Nielsen kan berette om, hvordan musikken og fællessang skaber en betydningsfuld oplevelse for beboerne:

De elsker jo musik. Selvom man er dement kan man altid relatere til musikken og måske endda synge med. Vi har været rigtig heldige, at både Kulturskolen Gribskov og Blistrup Kirke har været ude og spille for os. Louise Nielsen,  Udsigten Plejecenter i Blistrup

Banko, bagning og andre aktiviteter på plejecenteret
På plejecenteret har man også taget initiativ til en række andre indendørs aktiviteter for beboerne. Disse aktiviteter er som oftest arrangeret af en medarbejder fra plejehjemmets dagcenter, som normalt arrangerer aktiviteter for hjemmeboende borgere, som kommer på besøg hver uge. Da de hjemmeboende borgere ikke længere må komme på besøg som følge af coronavirus, har man i stedet valgt at holde dagcenteret åbent for plejecenterets egne beboere. Louise Nielsen fortæller at de afholder mange forskellige typer aktiviteterne i dagcenteret, og at det har været populært blandt beboerne at deltage: ”Der arrangeres både Morten Korch-filmarrangementer med popcorn og biografstemning og banko med gevinster. Og vi har flere ideer til aktiviteter vi kan lave med beboerne.”

Plejecenteret har netop åbnet for, at beboerne igen kan få besøg fra deres pårørende, men dette foregår udendørs og kun i begrænset omfang. På plejecenteret har der endnu ikke været nogen smittetilfælde, hverken blandt beboere eller personale. Med en række gode forhondsregler for pårørendebesøg satser Louise Nielsen på, at man fortsat ikke vil se smittetilfælde på Udsigten Plejecenter.

Anna Kjær Beyer
Skrevet af:

Anna Kjær Beyer

Relateret indhold