22.05.20 DI Service Nyheder

Private investeringer i socialområdet kan sikre højere kvalitet

Forslaget om, at der udelukkende skal være selvejende aktører som alternativer til de kommunale, er en farlig udvikling.

Private aktører bør tværtimod spille en større rolle på socialområdet, skriver Jakob Scharff, branchedirektør  i DI Service.

Uddrag af debatindlæg bragt i Altinget d. 20 maj 2020

Nogle organisationer og politiske partier har de senere år foreslået, at private aktører ikke skal kunne operere på socialområdet.  Senest har Selveje Danmark under Dansk Erhverv fremført dette synspunkt. DI mener dog at socialområdet bør være en blanding af både kommunale, selvejende og private tilbud; Dette sikrer mangfoldighed og kvalitet i tilbuddene, og er samtidig den bedste måde at sikre flere investeringer, så borgernes komplekse problemstillinger kan håndteres bedst muligt.

Opfordringen fra Jakob Scharff, branchedirektør i DI Service, er klar: Private aktører skal ikke udelukkes fra socialområdet, men inviteres til at bidrage. Politikerne bør sætte fokus på bedst mulig kvalitet for pengene, og inddrage alle kompetente aktører, der ønsker at investere i de specialiserede tilbud.

Læs artiklen

Læs det fulde debatindlæg HER.