23.06.20 DI Service Nyheder

Private plejevirksomheder er med på den grønne bølge

Attendos hjemmepleje og forskellige plejecentre bidrager på hver sin måde til en mere bæredygtig og miljørigtig arbejdspraksis. Grønnere transportformer og brug af Svanemærkede produkter er nogle af de grønne initiativer, som Attendo har iværksat.

 Hjemmebesøg på elscootere

I Attendos hjemmepleje i København er en stor del af bilruterne blevet udskiftet med elcykler. Men da elcykler ikke alene kunne klare opgaverne grundet lange afstande i Københavnsområdet, valgte man for nylig at investere i to elscootere, som nu er i fuld brug. Vicedirektør Pernille Søndergaard fortæller om deres grønne valg af elscootere:

Helt generelt ønsker vi at understøtte grønne initiativer, så når vi har brug for en ny transportform, der kan supplere elcyklen, er det klart at vores valg falder på elscooteren og ikke en almindelig scooter Pernille Søndergaard, Vicedirektør Attendo

Ikke kun i København, men generelt i Attendos hjemmepleje prøver man at udskifte bilruterne og med elcykler i det omfang det er muligt. I staben har man desuden udfaset firmabiler, da offentlig transport er mindst ligeså anvendelig og en mere miljørigtig transportform.

Bæredygtigt byggeri og svanemærkede produkter

I  hjemmeplejen og alle plejecentre anvender man udelukkende Svanemærkede produkter, for at passe på miljøet. 

Attendo har også grønne ambitioner, når det angår at bygge i bæredygtig kvalitet. Lærkevej plejecenter i Frederikssund er opført i 2019 og kan karakteriseres som et bæredygtigt byggeri, idet det er udstyret med en DGNB-certificering. DGNB-certificering er en international anerkendt certificering, som garantere at bygningen er opført i bæredygtig kvalitet, og samtidig synliggøres bygningen levetidsomkostninger og miljøprofil.

Fra jord til bord

På Vonsildhave Plejecenter forsøger man at få en grønnere menu. Beboere og personale dyrker nemlig i fællesskab en køkkenhave og bruger høsten i køkkenet. Derudover bidrager de pårørende også med afgrøder fra deres køkkenhaver, som også bruges i madlevningen til beboerne.

Attendos hjemmepleje i København er begyndt at køre ud til borgere på el-scooter.

Foto: Attendo plejehjem
Skrevet af:

Anna Kjær Beyer