06.10.21 DI Service Nyheder

Krydsvaccineret frontpersonale får nu tilbud om 3. stik

Frontpersonalet som i foråret blev vaccineret med vaccinen fra AstraZeneca og derefter en mRNA-vaccine nu får tilbudt et tredje stik med en mRNA-vaccine.

Kilde: Sundhedsstyrrelsen d. 5 oktober 2021

Skabe mulighed for at rejse

Frontpersonale får nu tilbudt et tredje stik med en mRNA-vaccine, for at give dem, der har behov, mulighed for at rejse til lande, som ikke anerkender krydsvaccination. I Danmark betragter vi en krydsvaccination som et færdiggjort vaccinationsforløb. Det gælder dog ikke i alle lande, og derfor kan denne gruppe af borgere opleve, at de er forhindret i at rejse ind i nogle lande. Derfor bliver de nu tilbudt et 3. stik, således at man som krydsvaccineret også opnår at få to doser mRNA-vaccine.

Hvis man ikke har behov for at rejse lige nu, anbefales det, at man venter med det 3. stik, da man på nuværende tidspunkt er rigtig godt beskyttet mod COVID-19

Krydsvaccinerede er godt beskyttet mod COVID-19.

Sundhedsstyrelsen anbefaler ikke på nuværende tidspunkt et 3. stik til gruppen ud fra et sundhedsfagligt perspektiv, da krydsvaccinerede personer er godt beskyttet mod COVID-19.

Hvordan gør jeg brug af vaccinationstilbuddet? 

De krydsvaccinerede personer vil ikke modtage en personlig invitation i e-Boks eller et fysisk brev om tilbuddet om 3. stik. Derfor opfordres arbejdsgivere til at orientere de relevante medarbejder om vaccinationstilbuddet.

Frontpersonale kan fra onsdag d. 6. oktober bestille tid til vaccination mod COVID-19 på www.vacciner.dk eller møde op i et vaccinationscenter uden tidsbestilling.

Læs mere 

Læs mere om på Sundhedsstyrelssens hjemmeside
eller i Sundhedsstyrelsens pjece om vaccinationstilbuddet.

Relateret indhold