Jesper Uggerhøj, adm. direktør i Løgismose Meyers.

09.06.21 DI Service Nyheder

Corona har udrustet Løgismose Meyers med forandringsparathed og givet smag for digitale løsninger

Intet er så skidt, at det ikke er godt for noget. Sådan kan coronaudfordringerne opsummeres for Løgismose Meyers, hvor turbulens og krisestyring har sat skub i frugtbar idé- og konceptudvikling for bl.a. fremtidens kantineløsninger.

Vi havde behov for at gøre opmærksom på os selv

Løgismose Meyers lod sig ikke stoppe af corona-pandemiens mange begrænsninger. I stedet omstillede vriksomheden sig og kom med et hav af kreative og coronavenlige påfund. I Nordhavn blev der afholdt drive-in bio med madservering, hjemmefra kunne man livestreame madundervisning fra Meyers kokke, og på Ofelia kaj blev seperate drivhuse forvandlet til en coronasikker resturantoplevelse for mindre selskaber.

Det var nemt at få øje på alle de ting, man ikke kunne. I stedet fokuserede vi på de ting, som kunne lade sig gøre og udnyttede stilheden i madbranchen Jesper Uggerhøj, adm. direktør i Løgismose Meyers.

Rent økonomisk gav initiativerne ikke den store fortjeneste, men Jesper Uggerhøj understreger, at initiativerne i højere grad handlede om signalværdi:

Det handlede om aktivt at vise vores kunder og vores 1100 medarbejdere, at vi stadig var her og gjorde en indsats. Netop det, er også en del af god krisestyring Jesper Uggerhøj

Åbningen af restauranten Fasangården i oktober 2020 var ligeledes del af strategien om at vise sin tilstedeværelse. Et modigt træk i en krisetid, hvor især restaurationsbranchen har lidt, men restauranten kom rigtig godt fra start inden anden nedlukning, forsikrer Jesper Uggerhøj.

En udfordret kantine-catering forretning har fremmet nytænkningen

Mens de mange nye, coronavenlige koncepter var populære og fik stor opmærksomhed, så var der stille og mennesketomt i de virksomheder, hvor forretningsbenet Meyers Kantiner driver køkken og værtskab. Fra den ene dag til den anden måtte den velkendte frokostbuffet afvikles, og situationen kaldte på krisestyring, hjemsendelse af medarbejdere og omstilling til nye kantinekoncepter. Portionsanretninger, madpakker og frokostlevering til de hjemmearbejdende var nogle af de løsninger, som virksomheden tog i brug.

Omend de innovative frokostløsninger blev taget godt imod, så har kantinedriften været stærkt udfordret. Samlet set har Løgismose Meyers dog været begunstiget ved at have flere forretningsben at gå på. For mens kantine-catering forretningen har været hårdt ramt, så er salget af Meyers og Løgismoses fødevarer i dagligvarerbutikkerne vokset eksplosivt. Succesoplevelser er gået hånd i hånd med de mange udfordringer, hvorfor virksomhedens sense of urgency er blevet øget, fortæller Jesper Uggerhøj:

De forretningsområder, hvor det er gået godt, har ikke kunnet kompensere for de steder, hvor det er gået knapt så godt. På bundlinjen har 2020 været et hårdt år, men coronakrisen har styrket vores forandringsparathed og rettet fokus mod de steder, hvor vi gøre en større indsats fremover Jesper Uggerhøj

Specielt på det digitale område var der potentiale for videreudvikling. Løgismoses online vinsalg satte nemlig rekorder, hvilket i høj grad kunne tilskrives en ny online-platform, som allerede inden corona var blevet etableret, fortæller Jesper Uggerhøj:

Vores online vinsalg gik forrygende, og generelt så vi, at virksomheder med digitale løsninger havde bedre betingelser for at drive forretning under nedlukningen. Derfor besluttede vi også at sætte turbo på vores egen digitale udvikling Jesper Uggerhøj

Fremtidens kantine er digital og facilitator af mere end bare frokost

Coronakrisen har formået at sætte skub i de idéer, som allerede var på tegnebrættet for fremtidens kantine. For eksempel er digital interaktion blevet et nyt fokusområde fortæller Jesper Uggerhøj:

Vi ønsker at gøre kantineoplevelsen mere interaktiv. Man kunne derfor forstille sig en fremtid, hvor spisende gæster med en app kan komme med bestillinger, feedback og forslag. På den måde kan vi med digitale værktøjer komme tættere på både vores kunder og de spisende gæster Jesper Uggerhøj

Dernæst er fremtidens kantine en, som kan facilitetere mere end bare frokost. Den kan for eksempel levere take-away løsninger til aftensmaden samt være arrangør af vin- og bagekurser for medarbejderne. Jesper Uggerhøj mener nemlig, at en kantine med mange attraktive tilbud bliver virksomhedernes vej til at tiltrække dygtige medarbejdere.

Nyeste skud på stammen er lanceringen af en Co2-beregner, som skal bruges til at måle kantinernes klimaaftryk. I dag arbejder mange virksomheder med bæredygtig omstilling, og derfor må virksomhedernes kantiner også følge trop, fortæller Jesper Uggerhøj. Co2-beregneren skal ledsages af ambitiøse handlingsplaner, sådan at Meyers fremtidige kantiner får et markant lavere klimaaftryk.

Anna Kjær Beyer
Skrevet af:

Anna Kjær Beyer

Relateret indhold