31.05.22 DI Service Nyheder

Oplev DI Service på Folkemødet 2022

I år anbefaler vi fire helt fantastiske indlæg på Folkemødet 2022.

De fire indlæg vi anbefaler er:

Ja tak! God smag på fremtidens klimavenlige mad
Kom og oplev Anders Lund Madsen der bliver klogere på bæredygtig og klimavenlig frokost!

Modeshow: Politikere på catwalken i bæredygtighedens tegn
Vaskerier forvandler kasserede tekstiler til bæredygtigt modetøj – se det på de modige modeller.

Diversitet – vil vi det for alvor?
Hvad er styrken ved at have en mangfoldigt sammensat medarbejdergruppe? Og hvor er udfordringerne?

Velfærdsquizzen med Anders Lund Madsen
Fakta-chok kan forekomme, når vi inviterer til en munter omgang velfærdsquiz med Anders Lund Madsen.

Læs mere om oplæggene:

Ja tak! God smag på fremtidens klimavenlige mad
Kom og oplev Anders Lund Madsen der bliver klogere på bæredygtig og klimavenlig frokost!

Anders Lund Madsen styrer med grøn hånd bæredygtighedsagendaen på kantinescenen, hvor Meyers Madhus – kendt for at være foregangsvirksomhed inden for bæredygtig og klimavenlig mad – indtager scenen sammen med Danmarks største kantinevirksomhed Compass Group. Compass Group driver flere end 350 kantiner over hele landet, og har om nogen mulighed for at sætte fingeren på den danske befolknings frokostpuls.

Kig forbi, og hør om deres arbejde med bæredygtighed og klimavenlig mad. Du kan også smage på klimavenlige frokostoplevelser fra deres dygtige kokke. Arrangementet finder sted på Verdensmålenes Plads torsdag den 16. kl. 12:00-12:45.

Modeshow: Politikere på catwalken i bæredygtighedens tegn
Vaskerier forvandler kasserede tekstiler til bæredygtigt modetøj – se det på de modige modeller.

Kasserede lagner, sengetøj, duge, håndklæder og dyner får nyt liv, når modige toppolitikere trækker i upcyclede genbrugstekstiler og tager turen ned af catwalken ved DI’s Havnegadescene. Du kan bl.a. opleve Karen Ellemann, Mogens Jensen, Rasmus Helveg Petersen, Mette Thiesen, Carl Valentin, Isabella Arendt og Michael Ziegler på slap line - i godt selskab af Anders Lund Madsen, som er vært på arrangementet. Danskernes tøjforbrug er det højeste i verden. Vi køber i gennemsnit 10,2 kilo tøj om året, hvilket svarer til en CO2-udledning på 654 kilo pr. dansker. Tøjbranchen er dermed den branche med det næststørste ressourceforbrug i Danmark. Det problem har to af de største danske vaskerier - Elis og DFD - sat sig for at gøre noget ved. De genanvender kasserede tekstiler fra bl.a. hospitaler, restauranter og hoteller og omdanner det til bæredygtigt modetøj.

Kom og se de flotte, upcyclede tøjkollektioner fremvist af modige politikere. Arrangementet finder sted på Havnegadescenen torsdag den 16. kl. 18:00-18:45.

Diversitet – vil vi det for alvor?
Hvad er styrken ved at have en mangfoldigt sammensat medarbejdergruppe? Og hvor er udfordringerne? Hvordan styrker vi danske ledere og virksomheders position gennem et fokus på diversitet og inklusion?

I en tid hvor danske virksomheder skriger efter arbejdskraft, kan personer med forskellige køn, alder, nationalitet/etnicitet, seksuel orientering og kønsidentitet, fysisk/psykisk formåen, baggrund, uddannelse og erfaring på arbejdsmarkedet mv. være middel til at få ny og anderledes arbejdskraft.
Hvad er styrken ved at have en mangfoldigt sammensat medarbejdergruppe? Og hvor er udfordringerne? Hvad skal man som leder gøre for at arbejdet med diversitet og inklusion lykkes - sådan helt lavpraktisk? Hvilke action points kan der peges i retning af ift. hvad danske ledere skal gøre, hvad virksomhedens medarbejdere skal gøre, og hvad kan vi som samfund gøre?

Arrangementet finder sted fredag den 17. kl. 10:30-11:15 på Ledelsesscenen, Cirkuspladsen.

Mød:
- Kinga S. Christensen, Rådgivningsdirektør, DI
- Torkild Justesen, Direktør, Lederne 
- Thomas Kovsted, Direktør, IBM Danmark
- Le Gammeltoft, Iværksætter og tidl. CEO, Heartbeats.dk
- Christian Lindskov Alsø, CEO, ISS Facility Services A/S

Velfærdsquizzen med Anders Lund Madsen
Fakta-chok kan forekomme, når vi inviterer til en munter omgang velfærdsquiz med Anders Lund Madsen.

Det danske velfærdssamfund er særdeles veludviklet, og hvert år bruger vi mere end 530 mia. kr. på bl.a. dagtilbud, plejehjem, skoler, sygehuse, hjemmehjælp, administration og meget mere. Det betyder også, at vi alle, i større eller mindre omfang, er i tæt kontakt med velfærdsdanmark – mange næsten dagligt. Men hvor meget ved vi egentlig om det, der omgiver os i det daglige? Kom og gæt med, når politikere, virksomheder og aktører fra det offentlige mødes til duel i paratviden om vores fælles velfærdsdanmark. Ved du f.eks. hvor mange årsværk, SOSU-assistenter bruger på tøjvask i plejesektoren? Eller hvor mange børn, der passes i et privat pasningstilbud? Duellanterne får naturligvis mulighed for at knytte en kommentar til de rigtige svar. Og hvem ved – måske nogle svar ligefrem er så overraskende, at det kan give anledning til politisk handling?

Arrangementet finder sted fredag den 17. kl. 13:45-14:30 på Brogadescenen.

Læs mere om DI på folkemødet her:
DI på Folkemødet 2022 - Dansk Industri

Emil Knudsen
Skrevet af:

Emil Knudsen

Relateret indhold