08.02.19 DI Transport Nyheder

DI Transport hilser nye tiltag for lastbiler velkommen

Regeringen har fremlagt to forslag til bedre erhvervsregulering af lastbiler.

Regeringen har i dag offentliggjort et udspil om bedre erhvervsregulering. Heri indgår forslag om øget højde for lastbiler og at hastigheden for lastbiler hæves fra 70 km/t til 80 km/t på landeveje.

DI Transport roser de to forslag for bidrage til effektivisering og gøre det muligt at levere mere gods med samme lastbil.

”Vi er meget glade for de to forslag fra regeringen, der vil effektivisere godstransport med lastbil og øge produktiviteten i branchen.” siger DI Transports branchedirektør Michael Svane.

De to forslag kommer i forlængelse af tidligere forslag fra transportbranchen, der allerede er blevet gennemført og som har forbedret effektiviteten i vejgodstransporten. Det er bl.a. højere totalvægte, længere modulvogntog og placering af gaffeltrucken bag på lastbilen, fremfor at tage plads inden i lastbilen.

”De to nye forslag understreger, at en god og konstruktiv dialog mellem branchen og myndigheder og politikkere er med til at skabe bedre vilkår for den danske transportbranche.” siger Michael Svane.  

Skrevet af:

Rune Noack

Relateret indhold